Lépett az Auchan: jó hír a hazai termelőknek

Hírek2019. jún. 21.Növekedés.hu

Az áruházlánc szorosabbra fűzi a viszonyt a hazai gazdaságokkal. Céljuk, hogy növeljék a magyar termékek számát az áruház polcain.

Megerősítette a magyar termelők piacra jutását segítő együttműködését az Auchan és a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara. Rövidebb ellátási lánc létrehozására, azon keresztül pedig közvetlen kapcsolat kialakítására törekszik a hazai termelő és gyártó cégekkel az Auchan Retail Magyarország, ezért szorosan együttműködik a Nemzeti Agrárgazdasági Kamarával.

„Örömmel hallottam, hogy az Auchan keresi a közvetlen kapcsolatot a termelőkkel. Amennyiben tudunk segíteni a partnerek felkutatásában, szívesen állunk rendelkezésükre. Az általunk kezdeményezett termelői fórumok szervezése egy kiváló lehetőség a rövid ellátási láncban szereplők körének bővítésére”

- mondta Győrffy Balázs, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara elnöke.

A magyar termelők számára a kétoldalú termeltetési szerződések hosszabb időszakra biztos felvevőpiacot garantálnak.

Az áruházlánc a gazdáknak a piaci átlagot meghaladó átvevői árat és megfelelő kapacitás esetén országos beszállítói szerződést biztosít. Jelenleg országosan 38 termelővel állnak kapcsolatban, akiktől eddig közel kétmilliárd forint értékben szereztek be helyben termelt vagy gyártott árut.