Az újborokat és az új évjáratot ünneplik országszerte 

Hírek2023. nov. 11.Növekedés.hu

Évszázados hagyományra épít a Magyar Bormarketing Ügynökség legnagyobb őszi rendezvénye, a Libabőr Fesztivál. Ezen a héten Magyarország-szerte az újbort és a Márton-napot ünneplik: az ismert borvidékeken és a fővárosban közel 90 helyszínen, száznál is több programmal, koncertekkel, borkóstolókkal és pincelátogatásokkal várják az érdeklődőket - írja a Bormarketing Ügynökség.

A Márton-nap és az újbor ünnepe hosszú ideje a nemzeti hagyomány része – túl azon, hogy számos népszokás kötődik ezekhez az eseményekhez, november és az adventi böjt előtti napok a magyar gasztronómia számára is izgalmas, szakmailag inspiratív időszakot jelentenek.

A Magyar Bormarketing Ügynökség az idén egyhetes programsorozattal hívja fel a figyelmet a sokszínű hazai borkínálatra és a magyar pincészetek, borászok professzionális, értékteremtő munkájára.

A Libabőr Fesztivál ernyőrendezvényként fogja össze az ország – elsősorban az ismert borvidékek és a főváros – Márton-napi rendezvényeit, és közel 90 helyszínen kínál programokat az érdeklődőknek.

A borkóstolók, pincelátogatások, koncertek és egyéb kulturális rendezvények alkotta programkavalkád révén nem csak a helyiek ismerkedhetnek meg a hazai borászatok minőségi termékeivel, a bor tematikája köré szerveződő események a belföldi és külföldi turisták számára is unikális élményt kínálnak.

A kezdeményezéshez éttermek, pincészetek, borgazdaságok és a vendéglátóipar egyéb szereplői egyaránt csatlakoztak – mindahányan a legkülönfélébb ajánlatokkal, vásárlási kedvezményekkel, bemutatókkal, túrákkal és tematikus étkezésekkel várják a látogatókat.  

A programhelyszínekről, a Libabőr Fesztivál résztvevőiről és a mintegy 90 partner által kínált exkluzív lehetőségekről a rendezvény hivatalos honlapján tájékozódhatnak az érdeklődők, amely a www.libabor.hu címen érhető el - áll az ügynöség közleményében.