Nő, 19 éves és elnök-vezérigazgató!

HR2017. okt 10.Növekedés.hu

Még hogy nem lehet elég korán belefogni egy vállalkozásba! Az indiai Disha Shidham 16 évesen, egy négyhetes középiskolai nyári táborban érzett rá a cégalapítás – már jó ideje Magyarországon is elterjedt nevén: a startup – ízére. A kurzuson hozta létre kisvállalkozását, amelynek ma már az elnök-vezérigazgatója. A két időpont között mindössze 3 év telt el, ami azt jelenti, hogy Shidham mindössze 19 éves, ami világcsúcs-gyanús tény. Savy nevű cégének mottója: your style, your price, magyarul: a te stílusod, a te árad. Shidham újításának lényege, hogy ha valakinek megtetszik valami az internetes szupermarketben, de azt drágállja, akkor elég megírnia a Savynak, hogy maximum mennyit hajlandó adni a portékáért, s ha az ár eléri a megjelölt szintet, akkor a cég email-ben értesíti. Jelenleg a Savy már több mint 200 internetes shoppal van kapcsolatban. Shidham azonban csak az elnök-vezérigazgatók között a legfiatalabb a világon. A vállalkozók között egy nyolcéves Staffordshire-i kisfiú, Junior Wyatt viszi a prímet, aki saját tojásszállító céget alapított Mr. Free Range néven. Az ötletet egy televíziós műsorból merítette, amelyben azt ecsetelték, hogyan lehet meggazdagodni. A kis Wyatt mondhatni, tökéletesen lekopírozta a látottakat: alig 7 fonttal csapott bele  a tojásbizniszbe, azok eladásaiból azonban egy év alatt nem kevesebb, mint 13 ezer fontot, azaz mai árfolyamon mintegy 4,5 millió forintot kasszírozott. Ez zsebpénzként meglehetősen szép summa. A nyolcéves vállalkozónak ugyan édesanyja is besegített, de nem üzleti tanácsokat adott, hanem Wyatt Facebook-oldalát készítette el. Junior ugyanakkor nem csak a vállalkozásban profi, hanem már nyilatkozgat is. Ars poeticája szerint nagyon izgalmas megkeresni a saját pénzét és rengeteg új emberrel találkozni.

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.