Szlovákiában épít műanyag hasznosítót a román Green Group

Hírek2017. nov 11.Növekedés.hu

Szlovákiában épít gyárat a román Green Group Holding, a vállalat élenjár Európában a hulladék feldolgozásban, illetve az újrahasznosításban. A vállalatcsoport üzemében PET palackokat- és vegyes műanyagokat fognak feldolgozni, az így nyert alapanyagból többek között  az autóiparban is használatos termékeket állítanak elő. A feldolgozott műanyagot a tervek szerint külföldre, elsősorban Romániába szállítják majd. Az új üzemben évi 30 ezer tonna műanyag palackot és vegyes műanyagot fognak feldolgozni, ami tovább javíthatja a hulladékfeldolgozás hatékonyságát. Szlovákiában tavaly 120 ezer tonna műanyag csomagolóanyag került forgalomba, miközben 69 ezer tonnát sikerült szelektíven összegyűjteni. A Green Group 8,5 millió eurós befektetése mintegy 100 új munkahelyet biztosít, és a cégcsoport semmilyen állami támogatásra nem tart igényt. A tervek szerint jövő év végén helyeznék üzembe a létesítményt, jelenleg a megfelelő helyszín kiválasztásánál tartanak. De ezzel még nem ér véget a román nagyvállalat szlovákiai története, a jövőben további jelentős beruházásokat tervezne Szlovákiában. A Green Group csoport 2002-ben jött létre. Hat vállalat alkotja, melyek hulladékgyűjtéssel, -szállítással, -feldolgozással, valamint teljes egészében újrahasznosított PET anyagból készült poliészter rostok előállításával foglalkoznak. Ennek során olyan modern, környezetbarát technológiákat alkalmaznak, amelyek kímélik a természeti erőforrásokat is. A román vállalatnak telephelyei vannak Szerbiában és Macedóniában.

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.