Már csak ebben az évben fizethetünk a régi 20 000 forintos bankjegyekkel

Hírek2017. dec 13.Növekedés.hu

 
A régi – 2015 előtt kibocsátott – 20 000 forintos bankjegyekkel már csak az év végéig fizethetünk, mert 2017. december 31-től a Magyar Nemzeti Bank bevonja azokat a forgalomból. Mindez azt jelenti, hogy 2018. január 1-től már csak – a két évvel ezelőtt forgalomba hozott – korszerűbb 20 000 forintos bankjegyekkel lehet fizetni a vásárlásaink során, azt követően a kereskedők nem kötelesek elfogadni a régi, bevont címleteket.


A bevonási határnapig be nem cserélt régi bankjegyek minden bank-és postafiókban még három évig, az MNB lakossági pénztárában pedig húsz évig, azaz 2037. december 31-ig, válthatók át díjmentesen – azonos címletű ­új bankjegyekre. A 20 000 forintos bankjegyek cseréje az elmúlt közel két évben már csaknem teljes mértékben megtörtént. Ennek köszönhetően 2017. november végéig a 20 000 forintos bankjegyeknek már több mint 95 százaléka újakra cserélődött. Fontos tudni, hogy a régi 10 000 forintosok bevonásáról az MNB még nem hozott döntést, így azok a bankjegyek továbbra is korlátozások nélkül használhatók. A forint bankjegyekkel kapcsolatos változásokról az MNB honlapjának Bankjegy és érme oldalán további naprakész, részletes információk érhetők el (https://www.mnb.hu/bankjegy-es-erme).

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.