Már csak pár nap, és lezárják a Lánchidat, már most érdemes alternatív útvonalakban gondolkodni

Hírek2021. jún. 11.H. É.

Megújul Budapest büszkesége, a Lánchíd, ezért június 16-tól lezárják a közúti forgalom elől a Lánchidat. Ez érinteni fog mindenkit, akár négy-, akár két keréken közlekedik.

Akkortól a gépjárművek, a BKK járatai és a kerékpárosok sem tudják majd használni az egyik leglátványosabb dunai átkelőt. Mivel a híd járdáit már március 17-én lezárták, gyalog már most sem lehet használni a hidat. A gépjármű- és kerékpárforgalom 2022 végén indulhat meg, a járdákat pedig 2023-ban lehet legközelebb használatba venni a Lánchídon. 

Június 16-tól ráadásul nem csak a hidat, hanem a budai hídfőben található gyalogos-kerékpáros aluljárót is lezárják, így a budai rakparti sétányt és kerékpárutat használóknak is változtatniuk kell a megszokott útvonalukon.

Több BKK-járat is módosított útvonalon fog járni, június 19-étől pedig változik a Hegyalja út közlekedése.A híd felújítása miatt a Hegyalja úton is változások lesznek: egybefüggő buszsáv jön létre a BAH-csomópont és a Döbrentei tér között az Erzsébet híd irányában. 

Az autós és a tömegközlekedés rendjével kapcsolatos változásról innen lehet tájékozódni, a kerékpárosok pedig erről az oldalról tudhatnak meg bővebb információkat.