Már nem divat az erdélyi parasztház

Hírek2017. nov 3.Növekedés.hu

Átalakulóban van Erdély ingatlanpiaca: míg bő tíz évvel ezelőtt valóságos divat volt Erdélyben nyaralás céljából parasztházat vásárolni, mára ebből a tendenciából alig maradt valami. Az elmúlt években két egymással ellentétes folyamat zajlott le: döntően az elvándorlás következtében a kis erdélyi településeken nőtt a kínálat, miközben a nagyobb városokban az egekbe szöktet az árak, mert megugrott a kereslet. Az olyan nagy városokban, mint Temesvár, Kolozsvár, Sepsiszentgyörgy, Segesvár a folyamat nagyjából két évvel ezelőtt indult, s idén már 20 százalékkal voltak drágábbak az ingatlanok, mint egy évvel korábban. Egy jó kertvárosi környéken található, felújításra nem szoruló kétszobás lakás ára Temesváron vagy Kolozsváron a 300 ezer eurót is eléri, míg tavaly ez 195 ezer euró volt. Az albérletek is igen drágák: egy újonnan bebútorozott és felújított sepsiszentgyörgyi lakásért 300 eurót is elkérnek a lakástulajdonosok. Vidéken viszont fordított a helyzet. Még a Parajdhoz hasonló, idegenforgalmi szempontból vonzó helyeken is igen alacsonyak az árak: 13-15 millió forintért 1000 négyzetmétert is meghaladó telken, jó állapotban lévő 2-3 szintes házat lehet vásárolni.  

SIKERSZTORIK
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.