Másfél évtized az EU-ban – remények és realitás

Hírek2019. ápr. 23.Növekedés.hu

Mennyiben járult hozzá az uniós tagság hazánknak a fejlett nyugat-európai országokhoz történő felzárkózásához, s melyek azok a területek, ahol a megtett út eredményei elmaradnak a várakozásainktól?

Másfél évtized az EU-ban – remények és realitás címmel tart előadást a Magyar Közgazdasági Társaság Európai Uniós Szakosztályának meghívására Medgyessy Péter volt miniszterelnök, a 2004-es csatlakozási szerződés aláírója, az MKT korábbi elnöke a csatlakozási megállapodás aláírásának 15. évfordulóján, 2019. május 9-én, csütörtökön 15 órától Budapesten, a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtárának II. emeleti előadótermében (Budapest V. kerület, Arany János u. 1.).

A rendezvény levezető elnöke Fazakas Szabolcs volt ipari, kereskedelmi és idegenforgalmi miniszter, az Európai Számvevőszék korábbi magyar tagja, volt európai parlamenti képviselő, az Európai Bizottság pénzügyi tervezésért felelős biztosának főtanácsadója, az Európai Uniós Szakosztály elnöke.

A 15. évforduló alkalmat kínál a visszatekintésre és annak elemzésére, mennyiben járult hozzá az uniós tagság hazánknak a fejlett nyugat-európai országokhoz történő felzárkózásához, s melyek azok a területek, ahol a megtett út eredményei elmaradnak a várakozásainktól.

A rendezvényen a részvétel ingyenes, de előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, hogy az érdeklődők a részvételi szándékukat szíveskedjenek legkésőbb május 6-ig előzetesen jelezni az office.mkt@t-online.hu címen. A jelentkezéseket a terem befogadóképességéig tudjuk regisztrálni.