Még nézni is szédítő: így tolonganak a világ leghosszabb üveg-függőhídján

Hírek2018. feb. 26.Növekedés.hu

A világ leghosszabb üveghídját decemberben nyitották meg a nagyközönség számára és máris több száz látogatója van naponta. Nézze meg a videót a lélegzetelállító építményről, amely egy sárkányt testesít meg, amint épp átrepül a völgyön.

A gyalogos függőhíd összesen 488 méter hosszú és két meredek szikla között feszül, 218 méteres (66 emeletnyi) magasságban átívelve egy szakadék fölött. A Hopej tartományban található üveghídról pazar kilátás nyílik a hegyekre, a vízesésekre, ősi városokra és templomokra. A hidat több mint 1000 négy centiméter vastag üveglapból állították össze. Az építtető szerint az üveghidat eleve úgy tervezték, hogy a közepe felé haladva kissé kilengjen a látogató alatt, némi „izgalommal” fűszerezve a páratlan vizuális élményt.

Az építtető szerint a rekordhosszúságú híd 3,5-szer több terhet bír el, mint amennyit a kínai szabványok megkövetelnek. Akár kétezren is tartózkodhatnának rajta, ám egyszerre legfeljebb 500 embert engednek fel rá.
Kínában már több helyen is létesültek ilyen látványhidak. A leghíresebb a Csangcsiacsie Nemzeti Parkban működik, ahol 430 méter hosszan, 300 méteres magasságban köt össze két meredek sziklát.