Még nézni is szédítő: így tolonganak a világ leghosszabb üveg-függőhídján

Hírek2018. feb 26.Növekedés.hu

A világ leghosszabb üveghídját decemberben nyitották meg a nagyközönség számára és máris több száz látogatója van naponta. Nézze meg a videót a lélegzetelállító építményről, amely egy sárkányt testesít meg, amint épp átrepül a völgyön.

A gyalogos függőhíd összesen 488 méter hosszú és két meredek szikla között feszül, 218 méteres (66 emeletnyi) magasságban átívelve egy szakadék fölött. A Hopej tartományban található üveghídról pazar kilátás nyílik a hegyekre, a vízesésekre, ősi városokra és templomokra. A hidat több mint 1000 négy centiméter vastag üveglapból állították össze. Az építtető szerint az üveghidat eleve úgy tervezték, hogy a közepe felé haladva kissé kilengjen a látogató alatt, némi „izgalommal” fűszerezve a páratlan vizuális élményt.

Az építtető szerint a rekordhosszúságú híd 3,5-szer több terhet bír el, mint amennyit a kínai szabványok megkövetelnek. Akár kétezren is tartózkodhatnának rajta, ám egyszerre legfeljebb 500 embert engednek fel rá.
Kínában már több helyen is létesültek ilyen látványhidak. A leghíresebb a Csangcsiacsie Nemzeti Parkban működik, ahol 430 méter hosszan, 300 méteres magasságban köt össze két meredek sziklát.

SIKERSZTORIK
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Így osztja be idejét a világ leggazdagabb embere
Jeff Bezos szerint szükség van nagy ívű, hosszú távú víziókra, azonban időnk, energiánk túlnyomó részét rövid távú, 2-3 évre vonatkozó célkitűzésekre kell összpontosítani.
Siker2019. márc 17.
Ő volt a történelem leggazdagabb embere
A világ aranykészletének a felével rendelkezett. Legendás utazása során annyi aranyat szórt el, hogy azzal az egész régióban évekre tönkretette a nemesfém értékét. Egy hihetetlen történet.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Erős lista a Microsoft egykori alapítójától. Reméljük, hogy nem téved és ezek az újdonságok hamarosan megkönnyítik majd az életünket. Az egészségügyi pontok különösen figyelemreméltók.
Tech2019. márc 15.
100 éve nem volt ekkora vagyonuk az amerikai ultragazdagoknak
Ijesztő: ilyen arányokra utoljára az 1920-as évek végén, még a nagy gazdasági világválság kitörése előtt volt példa.
Pénzügyek2019. feb 26.
Ezek a legkedveltebb nászutas célpontok
A rangsor első helyére a görögországi Santorini került, nem véletlenül, hiszen a lenyűgöző kék-fehér épületeiről híres vulkanikus sziget Görögország egyik legszebb turisztikai célpontja. Mutatjuk a többit is.
Hírek2019. márc 15.