Még nincs, de már ötezer forintért előfoglalható a Covid-vakcina itthon

Hírek2020. szept. 5.Haiman Éva

Ötezer forint ellenében már most lefoglalhatóvá teszi a koronavírus elleni védőoltást a Nemzetközi Oltóközpont, amelyet az azonos nevű magáncég üzemeltet. Az összeg nem számít bele a vakcina árába, de azt ígérik, visszafizetik, ha máshol korábban hozzájut a delikvens az oltóanyaghoz.

Bár mostanában főleg az oltásellenesek hallatták a hangjukat, sokan vannak, akik bíznak a védőoltásokban, és várhatóan a koronavírus ellen kifejlesztett oltóanyagot is be akarják majd adatni maguknak.

Nyilvánvalóan őket is ügyfelei között szeretné tudni a budapesti székhelyű Nemzetközi Oltóközpont, amely a napokban honlapján hirdette meg a Covid-19 vakcina előfoglalási lehetőséget.

Ne kockáztasson, foglalja le még ma az oltás előjogát! Egy fő akár tíz időpontot is foglalhat, lepje meg szeretteit a Covid-19 vakcina előfoglalási jogával!

szólt a hirdetés, ami azután eltűnt a weboldalról.

Levélben érdeklődtünk az oltóközpont e-mail címén, ahol azt a választ kaptuk: hamarosan újra elérhetővé válik honlapjukon a Covid vakcina előfoglalása menüpont, ami jelenleg technikai okokból szünetel.

A megnövekedett érdeklődés miatt bővebb információkkal frissítjük a holnapot

írták, valamint, hogy:

Az előfoglalással Ön garanciát kap arra, hogy Ön megkapja nálunk az oltást, amint elérhetővé válik az engedélyezett vakcina.

Megerősítették, hogy több előfoglalás is kérhető, személyenként 5000 forintért, és hogy a foglalási díj a vakcina árába nem számít bele, de ha máshol korábban hozzájut valaki a vakcinához (és ezért lemondja a rendelést), úgy visszatérítik ezt a foglalási díjat, vagy beszámítják egyéb szolgáltatásaik árába. 

Információink szerint egyelőre példátlan, hogy egy még nem létező vakcinára előjegyzést vesz fel egy magáncég, ezért kikértük a hirdetéssel kapcsolatban az országos tisztifőorvos álláspontját.

Amennyiben választ kapunk kérdéseinkre, cikkünket frissítjük.

A Nemzetközi Oltóközpontot, iletve az azt működtető, azonos nevű kft.-t egyébként tavaly hozták létre magánszemélyek az Országos Epidemiológiai Központ speciális és trópusi betegségekre szakosodott Nemzetközi Utazás-egészségügyi és Oltóközpontja bázisán.