Megérkezett az Apple Pay az UniCredit Bank ügyfeleihez

Hírek2021. okt. 19.Növekedés.hu

Az UniCredit Bank ügyfelei számára mától elérhető az Apple Pay, mely egyszerű, biztonságos és privát mobilfizetést tesz lehetővé gyors és kényelmes módon - olvasható az Unicredit közleményében.

Az UniCredit Bank ügyfelei számára az Apple Pay használatával könnyebbé válik a mindennapi bankolás, az üzletekben és az alkalmazásokban, interneten való fizetés. Az Apple Pay fókuszában a biztonság és a személyes adatok védelme áll.

Bankkártyával való használata során a tényleges kártyaszámokat nem tárolja el sem a készülék, sem az Apple szerverei.

A szolgáltatás egyedi azonosítót (Device Account Number) rendel a kártyához, amit titkosítva, biztonságos módon tárol el a készülék biztonsági alkalmazása (Secure Element). Minden egyes tranzakciót egyszeri, egyedi, dinamikus kóddal lehet engedélyezni.

Az Apple Pay egyszerűen beállítható, és az alkalmazással a felhasználók továbbra is élvezhetik a bankkártyák minden előnyét. Az üzletekben az Apple Pay az iPhone SE, iPhone 6 és újabb készülékekkel, valamint az Apple Watch órával használható.

Az alkalmazásokban és weboldalakon történő online vásárlást is megkönnyíti az Apple Pay a Touch ID alkalmazásával vagy a Face ID arcazonosításával.

Utóbbi esetben elég az oldalgombot kétszer megnyomni és a képernyőre nézni a tranzakció jóváhagyásához. Így az Apple Pay-jel nincsen szükség hosszú azonosítómezők kitöltésére. Termék vagy szolgáltatás mobilalkalmazásból, illetve Safarin át való kifizetésére az Apple Pay az iPhone 6 és újabb telefonokon, iPhone SE, iPad Pro, iPad (ötödik generáció), iPad Air 2 és iPad mini 3 és újabb készülékeken használható.

Emellett a 2012-ben vagy azután megjelentetett, macOS Sierra operációs rendszerrel működő Mac számítógépről is elindítható a fizetés, amelyet ezután iPhone 6 vagy újabb készülékről, Apple Watch okosóráról vagy az új MacBook Pro és MacBook Air készülékről, Touch ID segítségével lehet visszaigazolni.