Trump nem dicsérte túl a kínai elnököt

Hírek2017. nov 11.Növekedés.hu

„Csak kárt ne okozzon” – különös módon ez volt az amerikai politikai elit és az angolszász sajtó fő elvárása Donald Trump kínai látogatása előtt. A választási kampányban rendkívül erős Kína-ellenes hangokat megütő, sőt a nemzetközi kereskedelmet érdemben korlátozni szándékozó Trump ugyanis az út előtt túlságosan lehiggadt. Az establishment attól félt, hogy Trump

  1. Túlságosan is meleg hangot üt meg Hszi Csin-ping kínai elnökkel, ezzel az ő belpolitikai céljait támogatja, pedig Hszi a nemrég lezárt pártkongresszuson amúgy is nagyon megerősödött.
  2. Trump annyira csak az észak-koreai helyzetre összpontosít, hogy ez elhomályosítja őt abban, hogy az USA egyéb érdekeit is figyelembe vegye.
A találkozók után minden jel arra utal, hogy a felek elégedettek a második csúcstalálkozóval (Trump és Hszi korábban az Egyesült Államokban már találkoztak), és az amerikai elnök túlságosan nem szállt el Hszi dicséretében, ölelgetésében és különféle közös dekrétumokban. Az első értékelések szerint a világ legfontosabb és legnagyobb kereskedelmi kapcsolata, vagyis a kínai – amerikai nincsen veszélyben. Ugyanakkor Kína kettős játszmája sem enyhült a Koreai-félszigeten. Ez ugyanis abban áll, hogy bár Peking nem szereti a kiszámíthatatlan és mindenkivel ellenséges phenjani politikát, de esküdt ellensége a két Korea egyesítésének, mert azt úgy értékelné, hogy Dél-Korea képében valójában az Egyesült Államok érkezne meg a határára.  

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.