Megszűnik Harry herceg és felesége Spotify-szerződése

Hírek2023. jún. 16.Növekedés.hu

Közös megegyezéssel megszűnik Harry hercegnek és feleségének, Meghan, sussexi hercegnőnek a Spotify streamingszolgáltatóval kötött szerződése - számolt be róla a The Guardian online kiadása.

A pár Archewell Audio podcastvállalkozása a Spotify vállalattal 2020-ban aláírt megállapodás óta csupán egy podcastsorozatot készített Archetypes címmel.

A Variety értesülése szerint a Spotify több tartalmat várt az Archewell Audiótól, Harry és Meghan viszont szerette volna, ha műsoraikat nem csak kizárólag a Spotify forgalmazhatja.

A házaspár 2020 januárjában mondott le a brit királyi család magas rangú tagjaként ellátandó hivatalos funkcióiról, és új életet kezdett Amerikában. Az Archewell jövedelmező üzleti kapcsolatokat kötött egyebek mellett a Netflix és a Spotify szolgáltatókkal.

Tavaly a korábbi amerikai elnök, Barack Obama és felesége, Michelle Obama is befejezte Spotify-jal való együttműködését, amely podcastjukat szintén exkluzív szerződéssel forgalmazta, és inkább az Amazon Audible vállalkozásával kötött szerződést.