A Spotify vezérigazgatója csak reggel 10 után dönt a fontos ügyekben

Siker2020. okt. 25.Növekedés.hu

A Spotify digitális zenei szolgáltatás értéke 47 milliárd dollárra tehető, 138 millió előfizetője és közel 300 millió aktív felhasználója van. Sok más sikeres vezetőhöz hasonlóan a Spotify társalapítójának és vezérigazgatójának, a svéd Daniel Eknek is van egy reggeli rutinja, bár arra figyelmeztet, hogy néhány üzletemberhez képest az ő rutinja " lazának fog tűnni.”

Reggel 6:30 körül ébredek, majd töltök egy kis időt a gyerekeimmel és a feleségemmel

– mondta a 37 éves üzletember. 7:30-kor elmegy edzeni, 8:30-kor pedig sétálni, még télen is. Rájött, hogy ilyenkor szoktak ugyanis a legjobb ötletei támadni. 9:30-kor, egy óra séta után fél-egy órát olvas, majd elkezd dolgozni.

Elmondása szerint az irodában, az ágya mellett, a ház különböző pontjain is vannak könyvei, történelemről, vezetésről, de az életrajzokat is kedveli. Nagyon sokrétű az ízlése.

A munkanapom igazából 10:30-kor kezdődik. Sokan már korán reggel döntenek a lényeges dolgokról, de én a nap folyamán később hozom meg a fontosabb döntéseket – legalábbis európai időzóna szerint később

– mondta Ek, utalva arra, hogy arra a tényre, hogy a Spotify központja a svédországi Stockholmban található, sok munkatársuk pedig az Egyesült Államokban dolgozik. Egyébként Jeff Bezos is reggel 10 után hozza meg a nagyobb döntéseket: az Amazon-vezér először tárgyal róla előző nap, alszik rá egyet és reggel dönt.

Ek munkanapjának további része is sűrű: a nap elején coach tevékenységet végez, kisebb értekezleteket tart és a tervezésre összpontosít, ezután naponta egy témával foglalkozik, amely általában rengeteg idejét veszi igénybe. Ek sok időt tölt az értékezletekre való felkészüléssel is, beszélget a csapat tagjaival, akik vagy részesei a döntéshozatali folyamatnak, vagy van rálátásuk a dolgokra.

Összességében a Spotify vezérigazgatója igyekszik jól beosztani az idejét.

Soha nincs elég idő - munkára, családra és barátokra -, és dolgoznunk kell rajta, hogy a lehető legjobban kihasználjuk a rendelkezésünkre álló időt

(via CNBC)