Melinda Gates testbeszéde már évek óta arra utal, hogy válás lesz a vége

Hírek2021. máj. 12.B.F.

Aki figyelte Melinda Gates testbeszédét a férjével közösen tartott jótékonysági eseményeken, az láthatta rajta, hogy nem boldog, a The New York Times-nak nyilatkozó forrás szerint évek óta voltak figyelmeztető jelek. Ez egybeesik egy másik értesüléssel, miszerint Gates már 2019-ben elkezdte tervezni a válást.

Bill és Melinda Gates múlt heti bejelentése a válásukról megdöbbentette a nyilvánosságot. Ugyanakkor arra, hogy megromlott a kapcsolatuk, már egy ideje több dolog is utalt.

Egy neve elhallgatását kérő ismerőse Melinda testbeszédére hívta fel a figyelmet: aki figyelmesen nézte, láthatta, hogy amikor Bill mellett megjelent a nyilvánosság előtt, nem volt boldog

– árulta el a The New York Times-nak, amelyről a Business Insider is beszámolt.

Többek között a Giving Pledge rendezvényeken – amely globális szervezet tagjai a vagyonukat legalább fele részben jótékony célokra fordítják –, és más nyilvános megjelenések alkalmával is megfigyelhetők az árulkodó jelek.

Bill és Melinda egy TED-konferencián 2014-ben (Forrás: YouTube/TED)

Az Insider öt nyilvános megjelenést tekintett át, 2010 novembere és 2019 februárja között, amelyek során a Giving Pledge kezdeményezést népszerűsítették. Szerintük a beszélgetések alapvetően jó hangulatban folytak, de volt pár kellemetlen pillanat.

Az egyik interjúban, amelyet egy TED-konferencián rögzítettek 2014 áprilisában, megfigyelhető, hogy Melinda Gates időnként üres arckifejezéssel hallgatta férjét, és nem is nézett rá, amikor Bill válaszolt a kérdésekre.

Melinda ekkor beszélt a munkakapcsolatukról a Bill & Melinda Gates Alapítványnál, és hangsúlyozta, hogy sok olyan munkájuk volt, amely során külön dolgoztak.

Kiemelte, hogy nem utaznak már együtt annyit az alapítványi ügyek intézése miatt, mint korábban, amikor Bill a Microsoftnál dolgozott.

Konkrétan több olyan utuk is volt, ahová külön utaztak. Elmondta, hogy kapcsolatukra jellemző az együttműködés, „de nem töltünk minden percet együtt, az biztos.”

A Wall Street Journal értesülései szerint

Melinda Gates már jóval korábban, 2019 októberében tárgyalt válóperes ügyvédekkel, miután a The New York Times nyilvánosságra hozta, hogy férje többször is találkozott az elítélt szexuális bűnöző Jeffrey Epsteinnel.

Bill Gates sajtósa ekkor azt mondta, bár valóban találkozott a két férfi, de azért, hogy jótékonysági témákat vitassanak meg, és Gates utólag már megbánta.