Mely globális problémákat tartják a magyarok a legégetőbbnek?

Hírek2023. nov. 21.Növekedés.hu

lelmiszer-ellátás, klímaválság, energiabiztonságunk jelene és jövője – e három globális problémát tartja legfontosabbnak az a közel tízezer néző, aki az MVM Future Talks hat mini dokumentumfilmje közül választotta ki a november 23-án 18 órától élőben sugárzott talk show-ba kerülő három témát. A műsorban a tudomány nagyágyúi és sztárnagykövetek vitatják meg a jövőnket befolyásoló kérdéseket, Till Attila műsorvezetésével.

Magyarország egyik legmeghatározóbb online tudományos eseménye, az MVM Future Talks 2023-ban is a legégetőbb kérdéseket járja körbe hatrészes dokumentumfilm-sorozatának sztárnagyköveteivel. Idén a nézők is lehetőséget kaptak arra, hogy alakítsák a tudományos showműsor tematikáját: az általuk készített hat mini dokumentumfilm közül online szavazás eredménye alapján dőlt el, hogy mely három globális kihívás kerül a november 23-án 18 órától nézhető talk show-ba.

Wossala Rozina az élelmiszer-ellátás jövőjét vitatja meg csütörtökön szakértőkkel. Rozina dokumentumfilmjében az élelmezésbiztonság témájában többek között olyan szingapúri techcégeket mutatott be, amelyek laborban tenyésztett húsokkal keresnek alternatív megoldást az állattenyésztés környezeti terhelésének csökkentésére és az élelmiszer-ellátás javítására.

Magyarósi Csaba a világ számos pontjára elutazott, hogy szemügyre vegye és a nézőknek is megmutassa azokat a – már ma is szabad szemmel látható – változásokat, amelyek az emberiség által okozott globális hőmérséklet-emelkedés eredményei. A műsorban Csaba és szakértő vitapartnerei a klímaválság problémáiról, lehetőséges kimeneteleiről, megoldásairól vitáznak.

Bazsó Gábor „Karotta” az energiabiztonság témakörét járta körül dokumentumfilmjében. Karotta videója olyan, ma még science fictionnek tűnő megoldásokat is bemutatott, mint a Dsyon-gömb, de szóba kerültek a fúziós reaktorok, illetve a jelenkor energiatermelő megoldásai is. A talk showban éles vitára számíthatunk arról, hogy miből is lesz energiánk a jövőben.

A nagykövetek a tudomány nagyágyúinak segítségével tekintik át a jövő legnagyobb kihívásait. Az MVM Future Talks házigazdája Till Attila lesz. A tudományos talk show-t november 23-án, 18 órától az www.mvmfuturetalks.hu oldalon lehet követni.