Mészáros kéri a kormány segítségét

Hírek2018. aug 14.Növekedés.hu

Erőszakos vegetáriánusok köveket hajigáltak a mészárszékekre, húsfogyasztás-ellenes rajzokkal és öntapadós matricákkal csúfították el a húsboltok bejáratait Franciaországban. Francia mészárosok levélben kértek védelmet a kormánytól az erőszakos vegetáriánusok ellen. Azzal vádolják őket, hogy a vegetáriánusok, akik kizárólag növényi alapanyagokból készítik ételeiket, megpróbálnak véget vetni az ország hagyományos húsevő kultúrájának.  A vegetáriánusok köveket hajigáltak a mészárszékekre, húsfogyasztás-ellenes rajzokkal és öntapadós matricákkal csúfították el bejárataikat, panaszkodott a Francia Mészárosok Szövetsége.   Az elmúlt néhány hónapban 15 hentesüzletre öntöttek vérre emlékezető vörös folyadékot. A Szövetség elnöke, Jean-François Guihard levelében ezeket a támadásokat a terrorizmus egy formájának nevezi. "Ezek az emberek a terror magjait akarják elhinteni. Az a céljuk, hogy a francia kultúra egy szerves részét teljes mértékben eltüntessék”. A vegetáriánusok „rá akarják erőltetni életstílusukat, sőt, egész ideológiájukat az emberek hatalmas többségére”. A vegetáriánusok és a vegánok, akik még a tejtermékeket és a tojást sem fogyasztják, a francia népesség csupán néhány százalékát teszik ki. Egy 2016. évi felmérés úgy becsülte, hogy a francia lakosság 3 százaléka vegetáriánus. „A vegán életstílus előnyeit hosszú ideje túlhajtja a média” jelentette ki Jean-François Guihard, aki maga sem bizonyult a mások iránti megértés élharcosának. A francia mészárosok hagyományosan fontos szerepet játszanak a francia közösségek életében, a BBC munkatársa szerint azonban az ilyen összetűzések nem teljesen új keletűek.  Egy hentes például arról számolt be, hogy zárjait 20 évvel ezelőtt enyvvel kenték össze. A hús-értékesítés visszaesése miatt farmerek csoportjai az elmúlt hetekben Emmanuel Macron kormányához fordultak. Segítséget kértek az ilyen, hús-ellenesnek ítélt megmozdulások megakadályozásához. Az élelmiszer-ipari vállalatok húst nem tartalmazó termékek esetében be akarják szüntetni az olyan fogalmak használatát, mint a „szelet”, a „filé”, a „szalonna” és a „kolbász”. A francia Parlament elutasította azt a javaslatot, amely előírta volna, hogy az iskolák konyhái hetente vegetáriánus ételeket készítsenek. Egy vegetáriánus aktivista márciusban felfüggesztett börtönbüntetést kapott, mert Facebook-üzenetében kijelentette: az az iszlamista fegyveres, aki megölt egy mészárost, „igazságot szolgáltatott”.

SIKERSZTORIK
100% pszichológia: Ebben rejlik a Facebook, Snapchat és az Instagram sikerének titka
A Facebook több mint 2 milliárd, az Instagram 800 millió felhasználóval büszkélkedhet, a Snapchat-et pedig körülbelül 180 millióan használják naponta. Valójában miért kapnak ezek az alkalmazások ekkora figyelmet? Összegyűjtöttük az öt legfontosabb okot.
Siker2018. feb 15.
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Hogyan legyünk sikeresek a 20-as, 30-as, 40-es éveinkben - az Alibaba tulajdonosának jó tanácsai
„Az életben nem az számít, hogy mennyi mindent értél el, hanem az, hogy hogyan élted meg a kemény napjaidat és a hibáidat.” Mondta Jack Ma.
Siker2018. feb 20.
Michael Bloomberg: öt tipp, hogy sikeres vállalkozó legyen
Mindössze öt dologról van szó, ám ezek betartásával lett sikeres vállalkozó Michael Bloomberg, akit később New York polgármesterének választottak.
Siker2018. máj 10.
Kezdő vállalkozó? Akkor erre az öt dologra figyeljen!
Bármibe, és bármikor is vág bele az ember, vannak általános szabályok, amelyek betartása nagy segítséget jelent a kezdő vállalkozónak. Mutatjuk, mit tart a legfontosabbnak egy sikeres vállalkozó, a JÓKENYÉR pékség tulajdonosa, Ludwig Klára.
Siker2018. nov 8.
Soros után ő a második leggazdagabb magyar
Thomas Peterffy, vagyis Péterffy Tamás 15-18 milliárd dollárra becsült vagyonával a világ 57. legtehetősebb embere.
Siker2019. jan 12.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.