Minden dolgozóját tesztelné koronavírusra az Amazon

Hírek2020. ápr. 6.Növekedés.hu

Az Amazon felvette a kapcsolatot a koronavírus-teszt két gyártójának vezérigazgatójával. Azt vizsgálja, hogyan szűrheti dolgozóit, és csökkentheti a fertőzés kockázatát áruházaiban.

A két megkeresett gyógyszeripari vállalat, az Abbott Laboratories és a Thermo Fisher Scientific Inc vezetői nyitottak az együttműködésre, bár elmondták az Amazonnak, hogy az amerikai kormány jelenleg teljes kapacitásukat leköti - számool be a Reuters.

Az Amazon legalább Seattle-i főhadiszállása környékén fekvő egyik raktárában szeretné megkezdeni a szűrővizsgálatokat.

Az Amazon, a világ legnagyobb online kiskereskedője a közeljövőben valamennyi amerikai és európai áruháza dolgozóinak arcmaszkokat és hőmérőket oszt ki. Hosszabb távon azonban arra törekszik, hogy tesztelje dolgozóit és bízik abban, hogy példáját más vállalatok is követik. A teszteket a vállalat működése és az amerikai gazdaság egésze szempontjából fontosnak tartja.

A szűrővizsgálatok bevezetésére irányuló szándék azt követően került nyilvánosságra, hogy erőteljes munkavállalói tiltakozás zavarta meg számos Amazon-raktár tevékenységét. A raktárak dolgozói egyre inkább félnek attól, hogy munka közben megfertőződnek. A COVID-19 betegség megjelenését már legalább 19 amerikai Amazon-raktárból jelentették.

Az Abbott rendelkezik annak az orvosi rendelőkben és más egészségügyi létesítményekben használható diagnosztikai tesztnek a forgalmazási engedélyével, amely perceken belül eredményt ad. Az USA Élelmiszer- és Gyógyszer-engedélyeztetési Hivatala jóváhagyta a Thermo Fisher teszt alkalmazását is.