A válság ellenére nagyobb profitra számít a Mercedes

Hírek2020. ápr. 30.Növekedés.hu

A Daimler bejelentette: arra számít, hogy Mercedes-Benz személy-és teherautó részlege az év egészében az előző esztendőhöz képest jobb üzemi eredményt érhet el - számol be a Reuters. Figyelmeztetett azonban, hogy a koronavírus-járvány miatt a csoport második negyedéves üzemi eredménye negatívba fordulhat.

Feltételezve, hogy ügyfelei körében megemelkedik a csődök száma, az autógyártó 448 millió euróra növelte a kockázati tartalékot a Mercedest lízingelő ügyfelei után.

Az elemzők elismerésüket fejezték ki az autógyártó készpénz-gazdálkodásával kapcsolatban.

Az iparág számai az eddigiekben nem adtak okot semmiféle örömre, úgy tűnik azonban, hogy a Daimler az első negyedévben tisztességes startot vett és működő tőke állományát az elemzői várakozásokhoz képest jobban kezelte

mondta a Jefferies szakértője, Philippe Houchois.

A Daimler megismételte: arra számít, hogy csoportjának kamat-és adófizetés előtti bevételei (EBIT) a 2019 évi szint alatt maradnak, de figyelembe véve az egy évvel korábbi időszak számottevő, eseti tételeit, a Mercedes-Benz Cars & Vans ágazat az előző év EBIT-je felett teljesít.

A vállalat ragaszkodik osztalékfizetési javaslatához is és megfelelő készpénzhelyzete miatt kizárta, hogy államilag támogatott hitelekre szüksége lehetne.

Az EBIT első negyedévi értéke 617 millió euró volt, elmaradva az előző év azonos időszakában mért 2,8 milliárd eurótól, amelyből 510 millió euró származott a Mercedes-Benz személyautó-részlegtől.