MKB Bank, MKB-Euroleasing, MEGFOSZ - Közös stand az AgrárgépShow-n

Hírek2020. jan. 21.Növekedés.hu

Az elmúlt évekhez hasonlóan az MKB Bank, az MKB-Euroleasing Autólízing és a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége (MEGFOSZ) az idei évben is közös standdal jelenik meg a holnap kezdődő budapesti AgrárgépShow-n.

Az AGROmashEXPO társkiállításán – mely a magyar agrárgazdaság egyik legjelentősebb szakmai rendezvénye – 4 napon keresztül közel 350 kiállító input-gépesítés-logisztika-digitalizáció témakörébe tartozó termékeivel és szolgáltatásaival ismerkedhetnek meg a látogatók.

Az agrárágazat szereplőinek meghatározó eseményére minden évben több tízezer résztvevőt várnak. A kiállítás  a gazdálkodók és az agráriumban tevékenykedő cégek számára a szakmai újdonságok, aktuális trendek, okostechnológiák, robotizáció jelentős fóruma, tapasztalat- és eszmecsere gyűjtőhelye. Az MKB Bank, az MKB-Euroleasing és a MEGFOSZ több éve tartó, stratégiai együttműködésének keretében számos sikeres, közös szakmai program zajlott az elmúlt években. Ilyenek a Legyél Te is mezőgépész! program, a Pályaválasztási Napok és a szakiskolai előadások, valamint az agrárszakmát népszerűsítő közös rendezvények.

A digitalizáció és robotizáció jegyében kialakított közös stand egyik látványossága és érdekessége lesz Liza, az interaktív robotlány.

Vály Judit, MKB-Euroleasing vezérigazgató:

Fontos, hogy szakképzett, hozzáértő kezekben tudhassuk, a hazai mezőgazdaságot, amihez elengedhetetlen a minőségi szakképzés. Az MKB-Euroleasing és az MKB Bank ezért dolgozik együtt, közösen a MEGFOSZ-szal. A felelős hozzáállás mindannyiunk jövőjének érdeke.

Simon Attila, az MKB Bank Agrárium Főosztályának vezetője:

Az MKB Agrárpartner nem egy egyszerű pénzügyi termék, ez egy komplex szolgáltatás. Értjük a tradíciókat követő gazdák, valamint  az innovatív megoldások felé nyitott fiatalok nyelvét is. Az MKB Bank ezért is kiemelt tá­mogatója a Mezőgazdasági Eszköz- és Gépforgalmazók Országos Szövetsége által indított Legyél Te is Mezőgépé­sz! programnak.

A mezőgazdaság komoly technológiai fejlődésen megy keresztül, kezdve a technológiai újításokkal, az innováción keresztül egészen a környezettudatos gazdálkodásig. Most kell élni az olyan lehetőségekkel, mint amilyen az Agrárminisztérium által meghirdetett beruházásokhoz kapcsolódó kamattámogatás is, amely az MKB Banknál is elérhetővé válik 2020 tavaszától.

Dr. Medina Viktor a MEGFOSZ igazgatója:

Rendkívül nagy dolog, hogy egy több ágazatot érintő összefogás több éven keresztül is sikeresen tud működni. Az agrárium és a pénzügyi világ ilyen jellegű összefonódásával olyan eredményeket értünk el, amely talán nemcsak Magyarországon, hanem a világon is példaértékű. Az együtt gondolkodás kapcsán az a közös cél fogalmazódott meg, hogy egyrészről bemutassuk a mezőgépész szakma szépségeit a fiatalok számára, másrészt rávilágítsunk arra, hogy megfelelő pénzügyi ismeretek birtokában egy jól tervezett gépberuházás jelentős mértékben tudja növelni a termelők versenyképességét és a termelés jövedelmezőségét. A közös munka sikerét jól mutatják a számok, melyek szerint az elmúlt három évben két és félszeresére nőtt a mezőgépész szakmába jelentkezők száma, ami egy visszaigazolást is jelent arra, hogy a mezőgépészetet már egy izgalmas és a hosszú távon biztos karriert kínáló szakmának tekintik a fiatalok.