MKT-szakmai rendezvény: Automatizáció és a munkahelyek

Hírek2022. márc. 30.Növekedés.hu

A Statisztikai Szemle februári számában jelent meg Illésy Miklós és Huszár Ákos tanulmánya Technológiai fejlődés és munkaerőpiac: hogyan hat az automatizáció a munkahelyekre Magyarországon? címmel. A cikk apropóján, annak megvitatására a Magyar Közgazdasági Társaság Munkaügyi Szakosztálya egy online szakmai rendezvényt szervez 2022. március 31-én, csütörtökön 14 órától a Webexen és az MKT YouTube-csatornáján.

A rendezvény kezdetén a szerzők, Illésy Miklós és Huszár Ákos, az Eötvös Loránd Kutatási Hálózat Társadalomtudományi Kutatóközpontjának tudományos munkatársai ismertetik a tanulmány főbb megállapításait, majd egy kerekasztal-beszélgetés keretében Csath Magdolna, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem egyetemi tanára, a Nemzeti Versenyképességi Tanács tagja, az MKT Versenyképességi és Informatikai Szakosztályainak elnökségi tagja és Pongrácz Ferenc, a Tungsram-csoport innovációért felelős ügyvezető igazgatója, az MKT Informatikai Szakosztályának elnöke osztja meg gondolataikat a témában az érdeklődőkkel.

A beszélgetés moderátora Boda György, a BCE emeritus docense, a Boda & Partners Kft. managing partnere, az MKT Munkaügyi Szakosztályának elnökségi tagja lesz.

A rendezvény megtekintéséhez szükséges információk: 

A rendezvényt élőben streamelik az MKT YouTube-csatornáján.