MKT: Új elnök az Államháztartási Szakosztályban

Hírek2023. szept. 12.Növekedés.hu

Adorján Richárdot, a Pénzügyminisztérium költségvetésért felelős helyettes államtitkárát, a szakosztály eddigi elnökségi tagját választotta elnökévé a Magyar Közgazdasági Társaság Államháztartási Szakosztálya. A szakosztály eddigi elnöke, Banai Péter Benő, a Pénzügyminisztérium államháztartásért felelős államtitkára a szakosztály alelnökeként folytatja az MKT-ban a munkát.

Szintén a szakosztály alelnökévé választották – újra – a tagok Baksay Gergelyt, a Magyar Nemzeti Bank közgazdasági elemzésekért és versenyképességért felelős ügyvezető igazgatóját, az MKT Országos Elnökségének tagját is. A szavazó tagok támogatták azt is, hogy az MKT Államháztartási Szakosztályának titkári tisztét a következő három évben is Plósz Dániel János, a Digitális Termelői Piac Nonprofit Kft. ügyvezetője; a Közért+ Zrt. gazdasági és koordinációs igazgatója töltse be.

Megerősítették a szakosztály elnökségét is: az MKT Államháztartási Szakosztályának elnökségi tagjai a következő szakemberek lettek: Balog Ádám igazgatósági tag, Opus Global Nyrt., a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara alelnöke; Berczik Ábel államháztartási szabályozásért, humán- és önkormányzati költségvetésért felelős helyettes államtitkár, Pénzügyminisztérium; Bugár Csaba elnök, Magyar Államkincstár; György László gazdaságstratégiai feladatokban való szakmai közreműködésért és a Tanítsunk Magyarországért program koordinációjának ellátásáért felelős kormánybiztos, Gazdaságfejlesztési Minisztérium; Kutasi Gábor tanszékvezető habilitált egyetemi docens, Nemzeti Közszolgálati Egyetem; P. Kiss Gábor költségvetési kutatási főosztályvezető, Magyar Nemzeti Bank; valamint Réz András vezérigazgató-helyettes, Államadósság-kezelő Központ Zrt.