Mutatjuk, hol nyílt legutóbb olyan kávézó, ahol CBD-t tesznek a kávénkba

Hírek2020. szept. 26.Növekedés.hu

Bár a kannabisz illegálisnak számít Hongkongban, de egy nemrég megnyitott kávézó különféle ételeket és italokat kínál, amelyek tartalmazzák a kannabisz növény részeit, anélkül, hogy megsértenék a helyi törvényeket. A kávézó egyik vendége szerint a CBD-s kávé például segít neki a stresszkezelésben.

A Found névre keresztelt kávézó az első olyan hely Hongkongban, ahol kávékat, kekszet, sört és gyümölcsleveket kínálnak, annyi csavarral, hogy némelyik kannabidiolt, vagyis CBD-t tartalmaz. Ezek a termékek állítólag terápiás hatással bírnak, anélkül, hogy a fogyasztókat „megrészegítenék” - írja az APNews.

Fotó: Courtesy Found

A kannabisz tetrahidrokannabinol vegyülete - közismertebb nevén THC - az a pszichoaktív összetevő, amelytől be lehet „tépni”.

De a THC-vel ellentétben a CBD-t általában a stressz csökkentésére használják, és nem „tép be” tőle a fogyasztója.

A Found egyik vendége, Killian Hussey, aki pénzügyekkel foglalkozik Hongkongban, azt mondta, hogy a CBD-s kávé fogyasztása kifejezetten nyugtató hatással van rá. Úgy fogalmazott, egy ilyen kávé segít neki a stresszkezelésben.

Egy CBD-s kávé 80 hongkongi dollárba, átszámítva körülbelül háromezer forintba kerül, míg egy doboz CBD-s sör 70 hongkongi dollár, azaz 2700 forint körül kapható. A kávézó, amely bár ebben a hónapban nyitott, várhatóan októbertől lesz teljesen működőképes.

Fotó: Courtesy Found

"Hongkong igazából Ázsia egyik legprogresszívebb kannabinoid piaca"

- mondta Fiachra Mullen, aki társtulajdonosa az Altum International-nek, egy Ázsiában működő kannabinoid-beszállítónak, amely a Found-ot üzemelteti.

"A régió más részeivel - Ausztráliával, Új-Zélanddal, Szingapúrral ellentétben - valójában meglehetősen progresszív a kannabinoid törvény Hongkongban."

Mullen elmondta, hogy reméli, a kávézó segíthet a CBD-termékek körüli félreértések eloszlatásában, és nem szeretné, ha egy kalap alá vennék a CBD-t, a kannabiszt, és a szabadidős kábítószer-használatot. Hozzátette azt is, hogy az üzlet addig adhat el ilyen italokat, amíg nincs THC a termékekben.

Bár a CBD egy kannabinoid, a hongkongi törvények szerint nem minősül veszélyes kábítószernek.