Nagy a baj az autópiacon – A BMW és a Mercedes tulajdonosa összeolvasztotta leányait

Hírek2019. okt. 22.Növekedés.hu

A BMW és a Daimler összeolvasztotta autómegosztó vállalkozását és további autógyártókat invitálnak a vállalkozásba. A BMW vezetője szerint az emberek válogatni akarnak a márkák között és ebben üzlet van – nyilatkozta a Frankfurter Allgemeine vasárnapi kiadásának.

A Reuters hírügynöség idézi a BMW vezérigazgatójának, Oliver Zipse-nek a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitungnak adott nyilatkozatát:

Szívesen látnánk további partnereket is, hiszen e tevékenység előtt hatalmas jövő áll.

Mindezt annak kapcsán mondta, hogy a Daimler Car2Go utazásmegosztó vállalkozását és a BMW DriveNow, ParkNow és ChargeNow üzletét egy vállalatba integrálták. Az új cégben mindkettejük tulajdonhányada 50 százalék. Autómegosztás, elektromos autó töltés és parkolási szolgáltatások vannak a cégben.

Az új vállalkozásba várják a többi céget is, akik akár pénzügyi befektetőként, akár a fő üzletágba is beszállhatnak. Mint a vezérigazgató mondta:

a vevők különböző márkák széles választékából akarnak választani.

A feladat súlyát érzékelteti, hogy a BMW mobilitási üzletágának vezetője a múlt hónapban lemondott megbízatásáról. Média hírek szerint távozásának oka, hogy a BMW vezetésével vitába keveredett az üzlet fejlesztéséhez szükséges befektetés mértékével kapcsolatban.