Nagy Márton a világ második legnagyobb bankjával tárgyal

Hírek2023. júl. 8.MTI

Nagy Márton gazdaságfejlesztési miniszter a China Construction Bank pekingi Fintech Centerébe látogatott, továbbá megbeszélést folytatott Tian Guolival, a bank elnökével - írja a Gazdaságfejlesztési Minisztérium (GFM).

A China Construction Bank a világ második legnagyobb hitelintézete, magyarországi fióktelepe 2023 áprilisában került megnyitásra.

A közlemény szerint Nagy Márton a látogatás kapcsán kiemelte az aktív kapcsolattartás jelentőségét, a magyar-kínai gazdasági és pénzügyi kapcsolatok további elmélyítésének szerepét.

Hozzátette, hogy a globális gazdasági - beleértve a kereskedelmi, pénzügyi, ipari központokat - súlypont egyre inkább keletre, Ázsiába helyeződik át, amelyben Kína szerepe megkérdőjelezhetetlen: a világgazdaság egyik húzóereje, fejlődési motorja.

Mára a kínai ipari és pénzügyi vállalkozások élen járnak az innovációban, a világszínvonalú high-tech megoldások alkalmazásában, így a tudástranszfer, az együttműködés felértékelődik

- tette hozzá.

A gazdaságfejlesztési miniszter megjegyezte, hogy Magyarország a kínai befektetők első számú célpontjává vált Közép-Kelet Európában. Hazánk tovább kívánja erősíteni gazdasági híd szerepét.

Ebben jelent partnerséget a China Construction Bank együttműködése, amely hozzájárulhat további magyar cégek belépéséhez a kínai piacra, illetve elősegítheti új kínai beruházások magyarországi megjelenését elsősorban a megújuló energiák és az elektromobilitás területén

- emelte ki Nagy Márton a szaktárca közleménye szerint.