Nem megy annyira jól a Starbucksnak

Hírek2017. nov 7.Növekedés.hu

A Starbucks kávézólánc csalódást okozott negyedik negyedéves gyorsjelentésével. Mivel november van még csak, a negyedik negyedév jól jelzi, hogy a Statbucks üzleti éve nem egyezik meg a naptári évvel. Az összesen 20 milliárd dolláros éves forgalommal és mintegy 27 ezer kávézóval rendelkező cég a hátrahagyott negyedévben kicsit a forgalmából és a nyereségéből is veszített a bázishoz képest. Igaz a csökkenés csak árnyalatnyi, 1-2 százalékos volt, és az amerikai elemzők nem fogadták a számokat pesszimistán. A magyarázat a cég részvény-visszavásárlási programjában rejlik, ha ugyanis egy részvényre vetítjük a forgalmat, akkor már pozitív a szaldó. A társaság amúgy innovációk közepén van, és nagyon reméli, hogy a befektetési szakasz után beérnek azok a fejlesztések, mint például a Mobile Order & Pay kényelmes mobiltelefonos rendelés, illetve fizetés, vagy a cég által kibocsátott és az Egyesült Államokban, illetve Japánban nagyon sikeres előre feltölthető Starbucks-kártyák. Az elemzők azonban arra is figyelmeztettek, hogy arányaiban nő az élelmiszerek forgalma az italokhoz képest, ami azért nem annyira örömteli, mert az ételek árrése sokkal alacsonyabb, mint az elképesztő marzsokkal értékesített forró italoké.  

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.