Nem veszélyezteti a magyar üzemanyagellátást az osztrák olajfinomító leállása

Hírek2022. jún. 4.Növekedés.hu

Elegendőek a hazai készletek arra, hogy kiszolgálják az itthoni igényeket. A magyar benzinkutakon folyamatosan biztosított az ellátás, a sajtóban megjelent hírekkel ellentétben. Magyarország jelentős tartalékokkal rendelkezik - olvasható a a Technológiai és Ipari Minisztérium által közreadott közleményben.

A sajtóban megjelent hírekkel szemben a schwechati olajfinomító tervezettnél hosszabb leállása ellenére biztosított hazánk üzemanyagellátása. Magyarországon nincsen ellátási probléma, a hazai üzemanyag termelés és a készletek elegendőek arra, hogy kiszolgálják a lakosság igényeit - írja közleményében a Technológiai és Ipari Minisztérium.

A kormány kiemelt célja, hogy a lakosság számára folyamatosan biztosított legyen a megfizethető üzemanyag. A tavaly novemberben bevezetett benzinárstopnak köszönhetően a magyar emberek a legalacsonyabb árat fizetik az üzemanyagért egész Európában.

A magyar benzinkutakon folyamatosan biztosított az ellátás, a hazai üzemanyag termelés és a készletek fedezik a lakossági igényeket. Magyarország jelentős stratégiai tartalékokkal is rendelkezik, melyek vészhelyzet esetén felhasználhatóak.