10 lélegzetelállító úticél júniusra

Utazás2018. máj. 31.Növekedés.hu
A rovat támogatója:

A Business Insider utánajárt az éghajlati sajátosságoknak és felmérte mikor a legkeresettebbek a híres-neves turisztikai központok, amelyek közé természeti csodák, kirándulóhelyek és pezsgő éjszakai klubok is tartoznak.

1. New York

 Sokak szerint kevés dolog képes felülmúlni a New York-i nyarat. Habár arra vonatkozóan nincs kikötés, hogy mikor érdemes a Nagy Almába utazni, az biztos, hogy a júniussal nem lő mellé az ember, hisz az időjárás ilyenkor még enyhe, sok a szabadtéri koncert és előadás. A New York-i repülőjáratok árai általában júliusban és augusztusban a legmagasabbak, tekintve a turizmus csúcspontját, ezért, ha egy nyári kirándulást tervez a nagyvárosba, jobb ha minél előbb lefoglalja a repülőjegyét.

2. Portland

 Számtalan élmény várja a lelkes turistákat Portlandben a tiszta égbolt, a meleg idő, a gyönyörű kilátás és az életteli utcák forgatagán kívül. Látogasson el a belvárosában található a Pioneer Courthouse Square, a város főterére, ahol különböző fesztiválok és koncertek zajlanak egész évben, de kellemes szórakozást nyújthat még a Pearl District, ahol különböző éttermek, bárok és galériák várják a vendégeket.

3. Anchorage

 Érdemes a nyári napfordulót az Alaszkában található városban tölteni, ugyanis június 21.-én a tetőfokára hág a hangulat, amelyhez az éjféli nap jelensége asszisztál varázslatos hangulatot kölcsönözve a helynek.   Alaszka ugyanakkor a természetkedvelők nagy kedvence is, hisz itt olyan dolgok számítanak átlagosnak, hogy ha az ember kinéz reggel az ablakán, akkor egy medve szimatol az lakása előtt, vagy, hogy ebédszünetben kiugorhat a munkahelyéről megmászni akár egy gleccsert is.

4. Izland 

 Ha az éjféli nap jelensége nem elég nyűgözte le eléggé, látogasson el a Westfjordokhoz Izland északnyugati torkolatánál - június 21-én ugyanis ott egyáltalán nem megy le a nap. Izlandot hatalmas érdeklődés övezi, nem véletlen: mesébe illő természeti csodák várják az ide látogatókat. Vízesések, vad tengerpartok, lávamezők, füstölgő geotermikus zónák, hőforrások, vulkanikus képződmények, sarki fény, bálnák, sarki rókák, és a többi. De lélegzetelállító kilátás nyílik a hegyekre és a gleccserekre is, amelyek mindenféle szabadtéri tevékenységet biztosítanak a kirándulástól a piknikig.

5. Dublin

 Habár az ivászat nem kötelező a vikingek alapította Dublin városában, de erősen ajánlott. Minden klasszikus turistaprogram magába foglal egy utat a híres Guinness sörfőzdébe, vagy a Temple Bar pubba. Érdemes útba ejteni a Dublin Kastélyt, amely még 1204-ben épült, a Szent Péter katedrálist és a Phoenix Parkot is, utóbbi kétszer akkora, mint az angliai Hyde Park.

6. Dubrovnik

A horvát város különlegessége, hogy már kora márciustól, október végéig kellemes langyos-meleg van. A hely ideális úticél lehet egy kora júniusi kiruccanáshoz. A történelemi hangulatú óvárosi rész csodálatos sétákat kínál az ősi városfal mentén. Ha pedig felfrissülésre vágyna, látogasson el a Szent Jakab strandra, amely mindössze 15 percre van a várostól. A homokos-kavicsos strand lenyűgöző kilátást nyújt a Lokrum-szigetre is.

7. Moszkva

 Nem meglepő módon nyáron érkezik a legtöbb turista Oroszország szívébe, Moszkvába. Az év nagy részében az orosz főváros hőmérséklete fagypont alatt marad, de júniusban körülbelül 21 fok körül ingadozik a hőfok. Az ikonikus látnivalók közé tartozik a Kreml épülete, a Vörös tér és a Boldog Vazul-székesegyház is. De ha valami olyat keres, amely nem a szokványos turistacélpontok közé tartozik, akkor fedezze fel a hidegháború korszakából fennmaradt bunkereket vagy nézze meg az űrkutatással foglalkozó számos múzeum egyikét. Érdemes még a nyár elején ellátogatni a városba, a repülőgépjáratok árai júliusra jelentősen megdrágulnak.

8. Amazonas 

 Az Amazonas-medence óriási trópusi esőerdővel borított földje a bátrabb utazók célpontja elsősorban. Amazonas-medence területén fellelhető növényvilág az egész világon páratlan szépségű. A 60 méternél is magasabbra növő fák eltakarják a napfényt, ezért az erdő száraz részein a talajt sokszor csupán rothadó növények borítják. Jellegzetes növényei például a kaucsukfa, a fügefajok, a pálmafélék, az orchideafajok, a kaktuszfélék. Nem csak a növény, de állatvilágának változatosságáról is híres. Az esőerdőben lévő fajok számát pedig csak megbecsülni lehet, mivel az erdő nagy része máig ismeretlen a felfedezők előtt.

9. Zanzibar 

 Zanzibar Tanzánia partjainál fekvő szigetcsoport egyike. Zanzibar számos érintetlen, homokos strandot kínál, így tökéletes úticél azoknak, akik kiszeretnének szakadni a monoton hétköznapokból és előnyben részesítik a tengerparti pihenést. Június a nedves szezon végét is jelzi, így az utazók az esőzések helyett tiszta égboltot és sok napsütést kaphatnak. Zanzibar fővárosa Stone Town pedig egy gyöngyszem, ahol keveredik a mór, arab, perzsa, indiai és európai népek egyedülálló kultúrája.

10. Borneó

Borneó szigetéről sokaknak főleg a hatalmas dzsungelek, a fejvadász törzsek és az orángutánok juthatnak eszünkbe. A természet szerelmeseinek a délkelet-ázsiai sziget maga a paradicsom. Borneó biológiai értelemben a legsokszínűbb hely a Földön, többek között a világ legegzotikusabb állatfajainak ad otthont: hatalmas gyíkoknak, óriáshernyóknak, kígyóknak, majmoknak is.