Nyugdíjtakarékosság állami támogatással

Hírek2018. okt 10.Növekedés.hu

Az alkalmazott befizetéseit a munkáltató és a kormány is kiegészíti Lengyelországban. A lengyel törvényhozás végül kis többséggel elfogadta az önkéntes, a munkáltató által fizetett nyugdíjtakarékossági programot, amely az ország állampolgárainak többféle megtakarítási lehetőséget nyújt - tudósított  az IAR közrádió. Mateusz Morawiecki miniszterelnök egy augusztusi kormányülést követően számolt be arról, hogy a konzervatív kormány az új Alkalmazotti Tőkealapú Nyugdíj Rendszer (PPK) formájában új szociális támogatási programot indít a családok pénzügyi biztonságának megteremtése érdekében. Az új rendszer keretei között a munkáltatók havonta legalább az alkalmazott bruttó bérének 1,5 százalékát fizetik be az érintett dolgozó egyéni nyugdíj-takarékossági számlájára. Az alkalmazottaknak a legtöbb esetben legalább bruttó bérük 2 százalékát kell átutalniuk, a kormány pedig egy egyszeri, bevezető 250 zlotys támogatás mellett évente 240 zloty kiegészítő támogatást nyújt (1 zloty = 75,40 Ft). Az új rendszer jövőre, szakaszosan indul és 2021 január 1.-től válik országossá. A törvény most a Parlament felsőháza, a Szenátus elé kerül.

SIKERSZTORIK
Mit tennének a milliárdosok, ha mindenüket elvesztenék?
Bill Gates és Warren Buffett, akik egyébként hosszú ideje jó barátok, megosztották gondolataikat arról, mit tennének, ha mindenüket elvesztenék és a nulláról kellene felépíteniük az életüket.
Siker2018. ápr 28.
Vagyonokat keresnek a topmenedzserek, de milyen áron?
Ez a munka hatalmas nyomással jár – ezt pedig a magánéletüket viseli meg.
Siker2018. dec 6.
Hogyan szerezte mesés vagyonát a Rockefeller család?
Mohó, pénzéhes kapitalista vagy egy üzleti zseni, aki a semmiből építette fel magát? Rockefeller nem volt jó képességű gyerek mégis a világ leggazdagabb embere lett – miközben egy valamire mindig kínosan ügyelt.
Siker2018. júl 29.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem figyelünk eléggé a beszélgető partnerünkre.
Siker2018. nov 30.
40 éves nőként hozott létre dollármilliárdos vállalkozást
Therese Tucker feláldozta nyugdíjkori megtakarításait, hitelkártyái teljes keretét és felvett lakására egy második jelzáloghitelt is. Súlyos kockázatot vállalt, de bejött.
Siker2019. jan 11.
Egy fiatal srác 100 millió fontos sportruházati márkát rakott össze Nagy-Britanniában
Nehéz elképzelni, hogy az alapításkor 19 éves Ben Francis-nak honnan volt ideje és energiája létrehozni és vezetni a Gymshark-ot.
Siker2018. okt 18.