Omega-óra, űrtoll, LEGO-szett: óriási biznisz a Holdra szállás 50. évfordulója

Hírek2019. jún. 25.Növekedés.hu

Ötven évvel az első Holdra szállás után különböző cégek még mindig pénzt tudnak csinálni az amerikai Apollo 11 misszióból. Az évforduló alkalmából többek között limitált szériás, közel 10 millió forintba kerülő Omega-óra, űrtoll, valamint külön LEGO-szett került a boltokba.

1969. július 20-án több száz millió ember követte világszerte az első Holdra szállást. Különböző cégek akkor kihasználták ezt a lehetőséget arra, hogy az eseményre különböző termékeket dobjanak piacra.

A Holdra szállás közelgő 50. évfordulója ismét alkalmat ad a cégeknek arra, hogy különböző, az évfordulóra dedikált termékekkel jelenjenek meg.

Az Omega svájci óragyártó például limitált szériás – 34.600 dollárba (közel 10 millió forintba) kerülő – Speedmaster modellt mutatott be, ezzel tisztelegve azelőtt, hogy az Apollo 11 missziójának egyik tagja, Edwin Aldrin Omega Speedmaster órát viselt a Holdon – számol be az AP News.

A Budweiser pedig egy 1960-as évekbeli receptet újított fel, és a Discovery Reserve sörök csomagolásán 11 csillagot tüntetett fel az első Holdra szálló misszió nevére utalva.

A Lego az évfordulóra egy különleges készletet dobott piacra, amelyből többek között az Apollo 11 leszálló egysége is kirakható.

De készültek „Egy kis lépés” feliratú polók is utalva Neil Armstrong híres mondására („Kis lépés egy embernek, de hatalmas ugrás az emberiségnek”), amit az Apollo 11 misszió parancsnokaként első emberként a Holdra lépve mondott.

A kifejezetten az Apollo küldetésekre kifejlesztett, Fischer űrtollakból pedig most 700 dolláros limitált sorozat került a piacra.

A Zippo 1969-ben egy külön az alkalomra kialakított öngyújtót dobott piacra. Ötven évvel később most egy 14 ezer darabos, 100 dollárba kerülő limitált szériával jelentkezik.