Orbán: "mindenkinek lesz munkája"

Hírek2022. okt. 23.MTI

Képesek vagyunk megvédeni Magyarország érdekeit itthon és külföldön egyaránt - jelentette ki a miniszterelnök a zalaegerszegi Mindszentyneum épületének átadóján mondott ünnepi beszédében vasárnap.

"Ha elpusztul az ország, hiába harcoltunk a szabadságért. Ha csak üszkös romok maradnak, akkor nem nyertünk semmit. Ha emberek millióinak kell elhagyniuk az országot, akkor a következő nemzedéknek nem marad szülőföldje. Nincs hová futnunk, mert Magyarországot sehol máshol nem találhatjuk meg" - fogalmazott, rámutatva, ezt kell megtartani, ezt kell megvédeni, itt kell boldogulni.

Orbán Viktor kiemelte: "ezer év leckéjét mondtuk fel 1956-ban". Azt mondta, a lelkierő a legnagyobb pajzs, megkeményedése a legjobb fegyver a zsarnokság ellen, az elpuhulás pedig a legnagyobb ajándék, amit ellenségeinknek adhatunk.

Hangsúlyozta: a magyarok kemények és elszántak maradtak, és végül 1990-ben győztek, visszaszerezték a szabad és független Magyarországot.

Ebből az egész világ megértheti, akárki akar a "nyakunkra ülni", bukásra van ítélve - hangoztatta Orbán Viktor, hozzátéve: "itt voltunk, amikor az első hódító birodalom ránk támadt, és itt leszünk amikor az utolsó is összeomlik" A kormányfő jelezte: egyszerre kell megküzdeni a migrációs invázióval délen, a háborúval keleten és a gazdasági válsággal nyugaton. 

Képesek vagyunk megvédeni Magyarország érdekeit itthon és külföldön egyaránt - folytatta Orbán Viktor. Úgy fogalmazott: 1956-ban megtanultuk, hogy nehéz időkben csak az összefogás segíthet. Ezért ne törődjünk azokkal, akik "hol az árnyékból, hol a brüsszeli magaslesről lövöldöznek Magyarországra", ott fogják végezni, ahol az elődeik - mondta.

A miniszterelnök hangsúlyozta: mióta nemzeti kormánya van Magyarországnak, minden válságból erősebben jött ki az ország, mint ahogy belement.

Most is felkészültünk, megőrizzük a gazdaság stabilitását, mindenkinek lesz munkája, a rezsicsökkentést meg tudjuk védeni, a családok pedig nem maradnak magukra - emelte ki Orbán Viktor, hozzátéve, hogy a kormánynak megvan ehhez az ereje és a tapasztalata.