Orbán Viktor: a kormány örül a MOL piaci sikereinek, és szívesen fogadja a lengyel befektetőket

Hírek2022. feb. 16.Növekedés.hu

A kelet-közép-európai energiaszuverenitásról és az észak-déli energiafolyosó megerősítéséről egyeztetett Orbán Viktor miniszterelnök, Daniel Obajtek, a lengyel PKN Orlen igazgatótanácsának elnöke és Hernádi Zsolt a MOL-csoport elnök-vezérigazgatója szerdán a Karmelita kolostorban - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóirodát vezető helyettes államtitkár.

A megbeszélésen érintették a MOL-csoport és a lengyel vállalat nemrég bejelentett megállapodását is, amelynek értelmében

a MOL 417 töltőállomást vásárol Lengyelországban, a lengyel cég pedig 185 benzinkutat szerez meg Magyarországon és Szlovákiában.

A MOL az ügylet lezárása után a harmadik helyre léphet elő a lengyel üzemanyag-kiskereskedelemben, a PKN Orlen pedig a negyedik legnagyobb szereplőként léphet be a magyar piacra.

Elhangzott:

a magyar kormány örül a MOL piacszerzésének, és szívesen fogadja a lengyel befektetőket Magyarországon.

Az üzleti megállapodás dinamizálja Magyarország és Lengyelország hagyományosan jó kapcsolatát, de elősegíti a V4-ek együttműködését és Kelet-Közép-Európa gazdaságának fejlődését is.

A tárgyalófelek szerint a két vállalat tisztességes piaci versenyéből végső soron a lengyel és a magyar vásárlók kerülhetnek ki győztesen

- mondta a sajtófőnök.