Orbán Viktor az új osztrák kancellárnak: Ausztria kiemelten fontos szövetségesünk

Hírek2021. okt. 12.MTI

Orbán Viktor miniszterelnök levélben gratulált az új osztrák kancellárnak, Alexander Schallenbergnek - tájékoztatta az MTI-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője kedden.

A magyar kormányfő azt írta, örömére szolgál, hogy Alexander Schallenberg személyében egy Európa jövője iránt elhivatott, és egyben hazánk irányába is tiszteletet mutató politikussal lesz alkalma együttműködni.

Ausztria kiemelten fontos szövetségesünk a politika, a gazdaság és a társadalmi kapcsolatok terén egyaránt - szögezte le Orbán Viktor, aki biztosította az új osztrák kancellárt, hogy számíthat személyes elkötelezettségére a kölcsönös bizalmon és megbecsülésen alapuló magyar-osztrák együttműködés fejlesztése tekintetében.

A magyar miniszterelnök levelében kifejezte meggyőződését, hogy a közösen vallott európai értékek mentén eredményesen tudnak együtt dolgozni a régió versenyképességének növelése, valamint az erős nemzeteken és a keresztény hagyományokon alapuló, a tagállamok egyenlőségét és a közösségi vívmányokat tiszteletben tartó Európai Unió erősítése érdekében.