Orbán Viktor: január elsejétől 15 százalékkal nőnek a nyugdíjak

Hírek2022. dec. 13.MTI

Január elsejétől 15 százalékkal megemeli a nyugdíjakat a kormány - jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök kedden a közösségi oldalán.

Orbán Viktor a Facebook-oldalán megosztott videóban úgy fogalmazott, hogy most írta alá azt a kormányrendeletet, amellyel január 1-jétől 15 százalékkal emelik a nyugdíjakat.

Az elhibázott brüsszeli szankciók miatt egész Európában tombol az energiaválság, ez bennünket, magyarokat is nyomaszt és érint

- hangsúlyozta Orbán Viktor, hozzátéve, hogy védekezni kell: "mi magyarok ársapkákkal és rezsicsökkentéssel védjük a családokat".

Jelezte: a védekezés közben nem szabad elfeledkezni arról sem, hogy Magyarországnak vannak nagy céljai, amelyek túlmutatnak a nehéz időszakokon.

Az egyik ilyen nagy célnak a kormányfő a nyugdíjasok méltó életének biztosítását, illetve a nyugdíjak értékének megőrzését nevezte.

Ezt a célt 2010 óta minden évben sikerült elérnünk; most, hogy 15 százalékkal emeljük január elsejével a nyugdíjakat, ez 2023-ban is így lesz. "A nyugdíjasok számíthatnak ránk!" - hangsúlyozta a miniszterelnök.