Oroszország egy ejtőernyős alegységet vezényelt Fehéroroszországba hadgyakorlatra

Hírek2021. nov. 12.MTI -Pogár Demeter, Moszkva

Oroszország egy ejtőernyős alegységet vezényelt Fehéroroszországba hadgyakorlatra - közölte az orosz védelmi minisztérium.

A tárca szerint az ejtőernyős alegység az orosz légideszantos erők meglepetésszerű harckészültség-ellenőrzésének részeként az orosz ejtőernyősök egy alegysége leszállást hajt végre egy ismeretlen területen a Fehéroroszország északnyugati területén lévő Grodna megyében.

Az orosz katonák közös taktikai gyakorlaton vesznek részt a fehérorosz fegyveres erők alegységeivel.

Az ejtőernyősöket Il-76-os szállító repülőgépek vitték Fehéroroszországba. A moszkvai katonai tárca tájékoztatása szerint a közös gyakorlatokat követően az orosz deszantosok visszatérnek állandó oroszországi állomáshelyükre.

A gyakorlatot azzal párhuzamosan rendezték meg, hogy Lengyelország és Fehéroroszország határán feszültség alakult ki, miután a határt többezer, az Európai Unióba vágyó közel-keleti migráns próbálta meg átlépni fehérorosz oldalról.

Lengyelország több ezer katonát vezényelt az övezetbe, szögesdrótból határkerítést épített, és szükségállapotot rendelt el az övezetben.

Szerdán és csütörtökön az orosz légierő két-két Tu-160-as hadászati rakétahordozója és Tu-22M3-as bombázója járőrözött Fehéroroszország légterében.