Szeptember 1-től az ügyfelek számára kötelező lesz a maszk viselése az OTP fiókjaiban

Hírek2020. aug. 27.Növekedés.hu

Elővigyázatosság miatt kötelező lesz maszkot viselni az ügyfeleknek az OTP fiókjaiban szeptember elsejétől. Ezzel párhuzamosan folyamatosan tesztelik a bank kollégáit, megerősítették az online ügyintézést és az előzetes időpontfoglalást. Az első félévben kétszámjegyű volt a hitelezés növekedése, főleg a babaváró hitelek és a piaci alapú személyi hitelek taroltak.

Bár jelenleg is kinn vannak a figyelmeztetések, plakátok, amelyek felhívják a figyelmet a maszk viselésére az ügyféltérben, de

szeptember 1-től már nem csak ajánlott, hanem kötelező a maszk viselése az ügyfelek számára az OTP Bank fiókjaiban is, akárcsak az üzletek vásárlóinak.

Az elővigyázatosságról egyébként kormányrendeletet fogadtak el, aminek értelmében az elővigyázatosság a hat év feletti gyerekekre is vonatkozik.

Negyedével esett vissza a személyes ügyintézést választók száma 

Azok közül, akik korábban fiókba jártak, már 25 százalék online intézi a bankügyeit, ezt ugyanis gyorsabbnak és biztonságosabbnak tartják - derül ki az OTP adataiból.

A bank fiókjaiban egyébként már korábban számos megelőző intézkedést tettek, kezdve a plexivel, a gyakoribb takarítással, kézfertőtlenítők kihelyezésével, a rendszeres kommunikációval, a távolságtartási szabályok betartatásával.

Elsők között kezdték el az érintett kollégák tesztelését, ami több ezres nagyságrendet jelent,

ezzel párhuzamosan pedig rövid idő alatt állt át a home office-ra a bank nagy része. Egyre többen foglalnak időpontot, hogy csökkentsék a fiókban töltött időt, a járványhoz kapcsolódó előírásokat itt olvashatja részletesen.

Nagyot nőtt a hitelezés a járvány ellenére is

Az első fél év adatai azt mutatják, hogy a kijárási szigorítások és a gazdasági visszaesés ellenére sokat növekedett a bank hitelezése. Összességében nyolc százalékkal nőtt a teljesítő hitelállomány.

Továbbra is erős volt az érdeklődés a babaváró hitelek iránt: idén az első félévben a szerződött összeg elérte a 132 milliárd forintot.

  • Továbbá 19 százalékkal nőttek éves alapon a piaci alapú személyi hitelek,
  • 15 százalékkal emelkedtek a lakáshitelek az előző évhez képest, és
  • 16 százalékkal bővültek a hazai vállalati hitelek éves összehasonlításban.

Felkészültek egy esetleges második hullámra

A banknál folyamatosan figyelik az aktuális helyzetet, hogy időben meg tudjuk hozni a szükséges intézkedéseket. Az eddigi tapasztalatokat is folyamatosan gyűjtjük és beépítjük a működésünkbe.

A Bankcsoport működése a járványhelyzet alatt is zökkenőmentes volt. A járványellenes védőeszközök, valamint az otthoni munkavégzéshez szükséges eszközök beszerzése, illetve

az adományok, támogatások összértéke 2020 június végéig csoportszinten meghaladta a 3 milliárd forintot.