OTP Nyugdíjpénztár: 2020-ban rekordösszegű befizetés és évtizedes csúcs az új belépők terén

Hírek2021. márc. 3.Növekedés.hu

Az OTP Nyugdíjpénztár tagjai a koronavírus járvány ellenére sem tévesztették szem elől a nyugdíjcélú megtakarítások fontosságát. A tavalyi évben a legnagyobb hazai nyugdíjpénztárhoz 13 000 új belépő csatlakozott, ami az utóbbi 10 év legjobb eredménye. A befizetések összege pedig részben az innovatív bankkártyás fizetési lehetőségeknek és az online is elérhető szolgáltatásoknak köszönhetően közel 9 százalékkal emelkedett 2019-hez képest - olvashatjuk az OTP Bank közleményében.

Az OTP Nyugdíjpénztár rekordévet tudhat maga mögött, ugyanis 2010 óta tavaly volt a legmagasabb az új belépők száma. A lakosság jelentős része a koronavírus járvány ellenére is kitartott a nyugdíjcélú megtakarítások mellett, vagy éppen ennek hatására kezdett bele. Egy év alatt, több mint 13 ezer új belépő csatlakozott a Nyugdíjpénztárhoz. Így, 2020 végén már közel 238 000 pénztártag gyarapította nyugdíjcélú megtakarításait az OTP Nyugdíjpénztárnál.

Főszerepben az egyéni befizetések, visszatérő munkáltatói hozzájárulások

A tavalyi év folyamán a pénztárhoz érkező mintegy 25 milliárd forintnyi befizetés 76%-a továbbra is az egyéni befizetésekből származott. Az OTP Nyugdíjpénztár az egyéni új belépőket a teljeskörű digitális ügyintézés lehetősége mellett azzal is támogatja, hogy befizetéseiket akár bankkártyájukkal online is intézhetik. Tavaly több mint 16 000 ilyen tranzakciót indítottak a pénztártagok és összesen 1,1 milliárd forintot fizettek be bankkártyáik segítségével.

A 2020-as évben az egyéni tagok mellett a munkáltatók is jobban odafigyeltek arra, hogy munkavállalóik számára biztosítsák az anyagi gondoktól mentes időskort. Összesen 5,8 milliárd forintnyi munkáltatói hozzájárulás érkezett az OTP Nyugdíjpénztárhoz, ami 9,8%-kal több volt, mint 2019-ben.

"Meggyőződésem, hogy 2020-ban a magyarok sikeresen vizsgáztak a hosszútávú öngondoskodás terén. Több mint 13 000 új pénztártagot köszönthettünk, akik rekordösszegű egyéni befizetéssel alapozták meg az anyagi szempontból is biztonságos időskorukat. Külön öröm, hogy a munkáltatók is rákapcsoltak, és a korábbiaknál is jobban támogatják dolgozóik nyugdíjcélú öngondoskodását. Tisztában vagyunk vele, hogy a közel 238 000 tagunk bizalma nemcsak büszkeség, hanem felelősség is, ezért továbbra is azon dolgozunk majd, hogy amellett, hogy továbbra is a megszokott módon gyarapítsuk megtakarításaikat, és tovább fejlesszük a digitálisan elérhető szolgáltatásaink körét a biztonságos és kényelmes ügyintézés érdekében"

- nyilatkozta Nagy Csaba, az OTP Nyugdíjpénztár ügyvezető igazgatója az eredmények kapcsán.

2021-ben sem áll meg a munka

Az OTP Nyugdíjpénztár 2021-ben sem lassít, az évet mindjárt egy tagtoborzó kampánnyal indította. Azok az új tagok, akik március 19-ig csatlakoznak az OTP Nyugdíjpénztárhoz, 12 000 forintnyi jóváírást kapnak az első befizetésük mellé.