Pelenkát viselnek a kínai légitársaságok stewardessei

Hírek2020. dec. 15.Növekedés.hu

A légitársaságok és a repülőterek világszerte komoly harcot folytatnak annak érdekében, hogy túlléphessenek a járvány súlyos következményein. Üzemeltetési változásokat vezetnek be, hogy újra rávegyék ügyfeleiket az utazásra.

A változtatások országonként különbözőek. Egyes esetekben megkövetelik a légitársaságoktól, hogy az utasok között egy ülést hagyjanak szabadon. Mások a repülés időtartama alatt kötelezővé teszik a maszk használatát - írja a bbc.

A kínai légiközlekedési hatóság azt javasolja a repülőgépen dolgozó stewardesseknek, hogy használjanak eldobható pelenkákat. A kezdeményezés célja, hogy a toalett használatának elkerülése révén csökkentsék a Covid-19 fertőzés kockázatát.

A Kínai Polgári Légiközlekedési Igazgatóság e tanácsot egy új, 49 oldalas irányelv személyi védelmi fejezetében tette közzé a koronavírus terjedésének megakadályozása érdekében.

A pelenkaviselés mellett azt ajánlják, hogy a stewardessek hordjanak orvosi maszkot, eldobható kesztyűt, sapkát, védőszemüveget, eldobható védő öltözéket és a cipőket takaró zacskót. A pelenkát leszámítva hasonló öltözéket javasolnak a pilóták számára is.

A hatóság a megoldást azokra a charterjáratokra javasolja, amelyek Covid-19 szempontból nagy kockázatú térségekbe irányulnak. Az irányelv ilyen térségnek minősíti azokat a területeket, ahol az egy millió lakosra jutó fertőzések száma meghaladja az 500-at.