Pénzügyekről digitálisan - ingyenes segédanyagok, applikációk a Pénziránytű Alapítványtól

Hírek2020. ápr. 27.Növekedés.hu

A Pénziránytű Alapítvány számos, az iskolai oktatás során, de akár otthon, a családban is használható digitális segédanyaggal, e-learning felülettel, játékkal, animációval, applikációval rendelkezik, melyek minden érdeklődő számára ingyenesen elérhetők.

Az Alapítvány korosztályonként és tantárgyanként rendszerezve már március közepén elérhetővé tette digitális segédanyagait, melyeket az általános- és középiskolai matematika, történelem és társadalmi ismeretek, életvitel és technika, földrajz tanárok, illetve a gazdasági tantárgyak oktatói fel tudnak használni digitális óráikon.

A tantárgyanként, témakörökként rendszerezett digitális segédanyagok a pénzügyi nevelés kerettantervekhez illeszkedő területeit járják körbe játékosan, élménypedagógiai és hagyományos oktatási módszereket és felületeket is alkalmazva.

Az Alapítvány a családok számára is csokorba gyűjtötte azokat a játékokat, applikációkat, teszteket, melyek segítségével kicsik és nagyok is fejleszthetik pénzügyi tudatosságukat.

A digitális tananyagok és játékok az Alapítvány honlapjáról érhetőek el. 

A digitális oktatási munkarend feladatai mellett az iskolák a módosított Nemzeti Alaptantervhez (Nat.) és az ehhez kapcsolódóan kiadott új Kerettantervekhez igazodva a napokban módosítják Pedagógiai Programjukat és alakítják ki helyi tantervüket. A módosított Nat. továbbra is fontos nevelési célként fogalmazza meg a Gazdasági és pénzügyi nevelés feladatát.

Nem önálló tantárgy keretében, hanem több tantárgyba integráltan jelenik meg a pénzügyi ismeretterjesztés. A kötelező tárgyak (matematika, földrajz, történelem és állampolgári ismeretek) mellett a pénzügyi és gazdasági nevelésre nyitott iskolák többletprogramjaik, témahetek, projektnapok, tanórán kívüli foglalkozások során juttathatják el diákjaikhoz a gyakorlatias pénzügyi-vállalkozói ismereteket, melyhez a Pénziránytű Alapítvány valamennyi segédanyaga online és ingyenesen is rendelkezésükre áll.