Rakétazápor, sérültek, összeomló lakóházak - Összehangolt légitámadásba kezdett az ukrán hadsereg

Hírek2023. ápr. 2.MTI

Legkevesebb hat ember megsebesült, amikor ukrán sorozatvetők HIMARS- és kazettás robbanótöltettel felszerelt Vilha rakétákat lőttek ki Melitopolra - közölték az orosz ellenőrzés alá került Zaporizzsja megyei város biztonsági szolgálatai.

A TASZSZ hírügynökség hivatalos forrásokra hivatkozva azt írta, hogy három rakéta csapódott be.

A RIA Novosztyi szerint megsérült egy vasúti depó, egy többemeletes lakóház és egy gázvezeték.

Vlagyimir Rogov, Zaporizzsja megye Moszkva által kinevezett igazgatási főtanácsának tagja vasárnapi Telegram-bejegyzésében azt írta, hogy a támadásban bevetett

hét HIMARS-rakétát Orehiv külvárosából indították.

A depót a héten második alkalommal érte tüzérségi csapás.

Az orosz ellenőrzés alá került területek több más településéről is jelentettek ukrán tüzérségi támadást a helyi hatóságok. A donyecki régióban lévő Petrovszke településen egy nő belövés következtében megsérült.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a vasárnapi hadijelentést ismertetve az ukrán fegyveres erőknek az elmúlt nap során elszenvedett emberveszteségét mintegy négyszáz főben nevezte meg.

Mint mondta, közülük mintegy 210 katona és "zsoldos" a Donyeck környékén vívott harcokban esett el.

A tábornok a megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök és katonai létesítmények között nevezett meg egyebek között három török gyártmányú Kirpi páncélozott személyszállítót egy hadianyag-raktárt, valamint három vezetésipontot.