Rekordszámokat hozott a Tesco, simán lenyomta az Aldit és a Lidlt

Hírek2018. okt. 4.Növekedés.hu

Jól teljesített a Tesco az év első felében: 24,4 százalékos növekedést ért el, ráadásul egy olyan dobásra készül, amely az Aldi és a Lidl számára semmi jót nem jelent.

A brit kiskereskedelmi hálózat csoportszintű profitja az egyszeri tételek nélkül számolva 933 millió font (több mint 340 milliárd forint) lett fél év alatt, amely 24,4 százalékkal több a tavalyi üzleti év azonos időszakához képest.
A nyári időszak, a királyi esküvő és a világbajnokság mind jelentősen hozzájárultak a Tesco sikeréhez, melynek részvényei tőzsdei csúcsot döntöttek – értesült a The Economist. A brit áruházláncnak jelenleg 941 üzlete működik a négy közép-európai EU-gazdaságban. A magyarországi Tesco-áruházak száma pedig 205.
Az érdeklődés azonban a Tesco legújabb dobására irányul: megelégelve az Aldi és a Lidl folyamatos térhódítását, Jack’s néven diszkontláncot indított, amelynek első üzletét szeptemberben nyitották meg a vásárlók számára.
Egyelőre két üzlet nyitott meg a tervezett 15-ből, azonban a befektetők nagy reményeket fűznek a sikerhez. Arról egyelőre nincs hír, hogy az új lánc átlépi-e majd Anglia határait.