Rekordszámú diák került közelebb pénzügyi céljai megvalósításához

Hírek2024. feb. 7.Növekedés.hu

Több mint ötezer diákot mozgatott meg a Pénziránytű Alapítvány pénzügyi szimulációs versenye és a pénzügyi célok megvalósítását középpontba helyező kreatív alkotópályázata. A pénzügyi tudás gyakorlati alkalmazását ösztönző Álomból valóság című alkotópályázat és a valós döntési helyzetekre felkészítő MoneySim ViaDal verseny közös díjkiosztójára február 6-án a Pénzmúzeumban került sor. A diákok mellett ezúttal is elismerték a felkészítő tanárokat és díjazták a legaktívabb iskolákat is.

Az „Álomból valóság – Így érhetjük el pénzügyi céljainkat” címmel meghirdetett alkotópályázatra idén rekordszámú, 900 nevezés érkezett.

A diákok pénzügyi és digitális kompetenciáinak fejlesztését célzó, három korosztályban meghirdetett pályázaton a kategóriák legeredményesebb 10-10 helyezettjét díjazta az alapítvány. A legötletesebb alkotások készítői, a középiskolás social media különdíj nyertese, valamint a legaktívabb felkészítő tanárok vehették át értékes nyereményeiket a Pénzmúzeumban. 

Az életben előforduló, valós pénzügyi döntésekre felkészítő MoneySim ViaDal szimulációs versenybe összesen 4200 középiskolás kapcsolódott be, kétszer annyian, mint az előző tanévben.

Közülük a legjobb eredményt elérő negyven diákot, valamint a legtöbb tanulót aktivizáló felkészítő tanárokat és iskolákat is díjazták. 

A Pénziránytű Alapítvány célja, hogy modern, gyakorlatias, a fiatal generációk igényére szabott eszközökkel segítse az iskolai pénzügyi nevelő munkát.  Ebben a tanévben összesen hétszázezer ingyenes tankönyv és munkafüzet segíti a tanárok munkáját, emellett tovább folytatódnak a népszerű szórakozva oktató pénzügyi játékok és pályázatok is

– mondta el Hergár Eszter megnyitó beszédében.

A Pénziránytű Alapítvány kuratóriumának elnöke emellett megköszönte a pénzügyi nevelő munkában elengedhetetlen szerepet vállaló kiváló pedagógusok és az iskolák támogatását, majd a díjátadó gála zárásaként a Pénzmúzeum interaktív tárlatára invitálta a meghívottakat.