Együttműködési megállapodást írt alá a Pénziránytű Alapítvány és az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem

Hírek2023. máj. 5.Növekedés.hu

A Pénziránytű Alapítvány és az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem hosszútávú együttműködési megállapodást írtak alá hazánk pénzügyi kultúrájának előmozdítására, a pénzügyi kultúra fejlesztésének támogatására, valamint az erre irányuló képzési programok megvalósítása érdekében. A megállapodás célja, hogy az együttműködés révén még eredményesebbé váljon a jövő nemzedékek iránti felelősségvállalást és a közjó előmozdítását célzó szakmai-tudományos tevékenységük.

A családok jólétének és pénzügyi biztonságának előmozdításához és megerősítéséhez elengedhetetlen, hogy mérsékelni lehessen azokat a nemzetgazdasági kockázatokat, amelyek az állampolgárok nem kellően megalapozott pénzügyi döntéseiből erednek.

A Pénziránytű Alapítvány 2008 szeptemberében jött létre azzal a céllal, hogy a hatóságokkal, civil szervezetekkel és piaci szereplőkkel együttműködve pénzügyi tudatosságot fejlesztő programokat dolgozzon ki és valósítson meg. A több mint 250 éves múltra visszatekintő Eszterházy Károly Katolikus Egyetem elkötelezetten szolgálja a pénzügyi és gazdálkodói kultúra fejlesztését a társadalom egészében, egyben a felnövekvő generáció ismereteit gyarapító, gondolkodását formáló leendő pedagógusok körében.

A két szervezet a továbbiakban szakmai-tudományos alapon, közösen kívánja segíteni a köznevelésben és a felsőoktatásban tanuló diákok, tanárok, valamint ezen keresztül a családok felelős, megalapozott anyagi döntéseit annak érdekében, hogy javuljon a lakosság pénzügyi tudatossága.

A pénzügyi kultúra fejlesztése érdekében a felek vállalták közös oktatási, képzési programok fejlesztését, pályázati lehetőségeik kiterjesztését, közös tudományos kutatások megvalósítását, a szakmai információcserét, a jó gyakorlatok megosztásának lehetőséget adó szakmai fórumok, konferenciák szervezését és programjaik kommunikációjának kölcsönös támogatását. A Pénziránytű Alapítvány és az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem a megállapodással megteremtette hosszútávú, szélesebb körű együttműködésük kereteit.