Richard Bransont 5 millió dollárral akarták átverni

Hírek2017. okt 20.Növekedés.hu

Az extremitásáról ismert brit milliárdos vállalkozónál egy svindler próbálkozott, aki a megszólalásig hasonlít Michael Fallon brit védelmi miniszterre. Branson blogjában írja le az esetet, amit egyébként is érdemes olvasni, ha valaki kiváncsi a milliárdosok életére.  https://www.virgin.com/richard-branson/two-million-dollar-heist Hat hónappal ezelőtt kapott egy levelet, amely hivatalosnak tűnt, s egy “sürgős visszahívást” kért. Egy találkozóra kérték, amelyen Michael Fallon vett részt - pontosabban az annak látszó személy. A csaló vázolta Bransonnak, hogy egy brit diplomatát terroristák raboltak el és szüksége lenne a Branson segítségére. A szélhámos érvelése szerint a brit törvények tiltják, hogy az állam váltságdíjat fizessen, így a kormány brit üzletembereket kér arra, hogy dobják össze a pénzt. Szerencsére Branson nem dőlt be, és megkérte ügyvédjét, hogy keresse fel a Downing Streeten Fallon titkárságát. A védelmi miniszter adminisztrációja persze cáfolta, hogy létezne ilyen ügy, nem raboltak el semmilyen diplomatát. Az ügyet azóta a rendőrség vizsgálja. Hat hónappal a “Fallon eset” után egy “nagyon sikeres amerikai üzletember” elmesélte Bransonnak, hogy 2 millió dollárt küldött neki az Irma hurrikán által sújtott Brit Virgin-szigetek helyreállítási munkálataira. Branson az egészről semmit nem tudott. Aztán kiderült, hogy ugyanaz a csaló, aki őt próbálta meg befűzni beszélt az amerikai üzletemberrel telefonon - a hangja a megszólalásig hasonlított az övére.  A történet olyan, mintha egy John le Carré könyvből, vagy egy James Bond filmből pattant volna elő - de sajnos igaz - írja Branson.

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.