Robbanás közeli a helyzet a román vendéglátásban

Hírek2020. jún. 12.Növekedés.hu

A turizmusban foglalkoztatott román munkavállalók pert akarnak indítani a kormány ellen, olvasható a romaniajournal.ro hírportálon. A Román Turisztikai Alkalmazottak Szövetsége (FTPR) szerint a kormány tudatosan nehezíti meg a nemzetgazdaság helyzetét, ha június 15-ig nem ad engedélyt az éttermek és a szállodák megnyitására.

Az FTPR azt állítja, hogy június 15.-től kezdődően már több, mint 500 ezer román foglalt étkezést is magában foglaló szálláshelyet, foglalásuk azonban a jelenlegi feltételek között nem teljesíthető. A turizmusban dolgozók arra hivatkoznak, hogy Klaus Iohannis elnök már bejelentette a bevásárlóközpontok újra nyitását, de a hotelek és az éttermek régóta várt megnyitásáról nem nyilatkozott.

A vendéglátásról szó sem esik, annak ellenére, hogy az újranyitás két hetes késedelme más országokhoz képest, ahol már feloldották a korlátozásokat, hátrányt jelent az éttermek és a szállodák számára. A halasztás az ország szállodáinak több, mint kétharmadát csődbe viheti

fogalmazott az FTPR. Szerintük:

az, hogy az éttermek és a szállodák június 15-én, a nyári szezon közepén, három hónap zárlat után sem nyithatnak újra, sokkolta Románia turisztikai ágazatának egészét. Ha az éttermek nem nyithatnak ki, becsléseink szerint Románia szállodáinak 70 százaléka csődbe fog menni.

Videók ajánlása vagy bármi