Román cég vásárolta fel a Rózsakert Medical Centert

Hírek2019. márc. 14.Növekedés.hu

A román MedLife további terjeszkedést tervez Magyarországon

A legnagyobb román egészségügyi magánszolgáltató, a MedLife írásban tájékoztatta a Bukaresti Tőzsdét arról, hogy a magyar Rózsakert Medical Center 51 százalékos üzletrészének megszerzésére irányuló tranzakciója lezárult.

A romania-insider.com portálon olvasható hír szerint a Rózsakert Medical Center (RMC) a 10 legjobb egészségügyi magánszolgáltató közé tartozik Magyarországon. A számos szakterülettel foglalkozó vállalkozás rendelkezik fogászati központtal és egy kis műtővel is. Képviselői szerint évente több, mint 40 ezer beteget látnak el. 

A vállalatcsoport által foglalkoztatott orvosok és nővérek száma meghaladja a 250 főt. Az RMC bevétele 2017-ben elérte az 1,326 milliárd forintot. 

Lezártuk az első tranzakciót Magyarországon. Folytatjuk, sőt gyorsítani kívánjuk külföldi terjeszkedést célzó stratégiánk megvalósítását, ezért a következő hónapokban két új, zöld mezős létesítményt építünk Magyarországon.

Nem zárjuk ki annak lehetőségét sem, hogy felvásárlunk egy másik egészségügyi szolgáltatót is - mondta Mihai Marcu, a MedLife Csoport elnök-vezérigazgatója.