Ezek a felmondások leggyakoribb okai

HR2019. márc 14.Növekedés.hu

Szinte borítékolható a konfliktus, ha a munkahelyi előrejutás érdekében ezek a területek veszélybe kerülnek.

Jacqueline Whitmore nemzetközi etikett szakértő, elismert beszédprofesszor és a Palm Beach-i Protocol School alapítója az alábbi 5 pontot emeli ki azok közül a problémaforrások közül, amelyek legtöbbször olyan konfliktust okozhatnak, hogy a munkavállalók inkább a kilépés mellett döntenek.

Becsületbeli ügyek

Még a túlórákat is jobban elviseljük, mint azokat a dolgokat, amelyek az erkölcsi mércénkkel nem állnak összhangban. Ha feljebbvalónk olyan dolgokra kér, amely erkölcsileg vállalhatatlan számunkra, akkor mérlegeljünk: tényleg ennyire fontos-e a feladat. Nem szabad lebecsülni azt a mennyiségű stresszt, amit egy olyan munka okozhat, amely túlmegy az erkölcsi határainkon.

Egészségi problémák

Hajlamosak vagyunk azt hinni, hogy a stressz a mindennapok velejárója, fontos tényezője a sikeresség felé vezető útnak. De az, hogy valakinek a stressz folyton jelen van az életében, már nem elfogadható sokak számára. Csak azért, mert túlhajtjuk magunkat, még nem biztos, hogy az ilyenkor elvégzett munka az előrejutást fogja szolgálni, sőt. Tanuljunk meg nemet mondani, és mindenképp tartsunk „énidőt” a munkanap végén, így elkerülhetjük a kiégést.

Válóok

Egy amerikai válás és családjogi ügyvéd szerint a munkahelyi stressz és a túl sok munka egyike az öt leggyakoribb válóoknak. Ha végképp úgy érezzük, hogy nem tudunk elég időt fordítani családtagjainkra, megoldás lehet, ha kialakítunk idősávokat: osszuk fel a feladatainkat úgy, hogy mindenképp maradjon idő egy közös vacsorára vagy ebédre. 

Munkahelyi kapcsolatok 

A karrierünk során kialakított kapcsolataink fontosak. A rossz munkahelyi légkör szintén az egyik leggyakoribb felmondási indokok közé tartozik, amit a magas fizetés sem kompenzál.

Munkaalkoholizmus

Sokan esnek abba a hibába, hogy a munkájuk határozza meg teljesen, kik ők, annak ellenére, hogy a hivatásnak csak a személyiségünk egy részét kéne képeznie. Ne hagyjuk, hogy kizárólag a munka tegye ki mindennapjainkat. Akik túlságosan eggyé válnak a vállalattal, és annak céljaival, előbb-utóbb csalódottak lesznek, mert ez a „kapcsolat” sosem lehet egyenrangú, és nem pótolhatja a barátokat vagy a családot.

SIKERSZTORIK
Így dolgozhatsz produktívan otthonról! 10 szuper tipp a home office-hoz
Sokan irigykednek azokra, akik megtehetik, hogy otthonról dolgoznak. A home office azonban nem mindenkinek megy egyszerűen.
HR2019. jan 28.
Depresszió elleni orrsprayt fejlesztett ki a Johnson & Johnson
Az amerikai gyógyszerhatóság engedélyezte a partidrogként is használt ketamin származékát tartalmazó orrspray-t.
Hírek2019. márc 16.
Nagyon jó film lett a most díjazott Rossz versek
Először nyerte el magyar film a Monte Carlo-i Filmfesztivál fődíját: a Rossz verseket az Emir Kusturica vezette zsűri díjazta.
Siker2019. márc 16.
Bill Gates szerint ez a 10 újítás megváltoztatja a közeljövőt
Reméljük, hogy nem téved a Microsoft egykori alapítója.
Tech2019. márc 15.
Ezeket az órákat hordják a legnagyobb cégek vezetői
A legsikeresebb vezetők számára egy óra a presztízs és az imázs fontos része. Mutatjuk, milyen órákat hord néhány meghatározó nagyvállalat vezetője.
Hírek2019. márc 10.
Ez az iphone app hozta messze a legtöbb pénzt
A Sensor Tower adatai alapján a Statista rangsorolta a legtöbb bevételt hozó Iphone alkalmazásokat: a Netflix népszerűsége töretlen, már az App Store-t is uralja.
Tech2019. jan 30.
5 kifejezés, amelyet a sikeres emberek soha nem használnak
Nem várhatjuk el, hogy megértsük a másikat, ha nem fordítunk rá elég figyelmet. Összegyűjtöttünk 5 olyan kifejezést, amelyet jobb, ha elkerülünk.
Siker2018. nov 30.