Srí Lankára indulna? Ne menjen!

Hírek2019. ápr. 23.Növekedés.hu

Aki pedig ott van, adjon magáról jelt, és jelentkezzen be konzuli védelemre, javasolja a Külügyminisztérium.

Miután április 21-én nyolc, összehangolt terrortámadásra került sor az országban, a kormány bizonytalan időre rendkívüli állapotot hirdetett ki hétfő estétől ami a rendvédelmi erők számára lehetőséget teremt a bírósági út kizárásával rendkívüli intézkedések foganatosítására.

A Külügyminisztérium Konzuli Főosztálya azt javasolja, hogy

a Srí Lankára tervezett utazásokat ne kezdje meg senki, az ott lévő magyar turisták fokozottan kerüljék a tömegrendezvényeket, az idegenforgalmi látványosságokat és a rendvédelmi erőkkel kapcsolatos bármiféle konfrontációt.

Ha még nem vette fel a kapcsolatot rokonaiva, ismerőseivel, tegye meg, és mindenkinek javasolják, hogy jelentkezzen be konzuli védelemre ezen az oldalon

A Colombo-i reptér rendkívüli biztonsági megszigorításokkal működik, az indulási várócsarnokba a belépés csak a repülőjegy felmutatásával lehetséges, és a rendkívüli biztonsági ellenőrzések miatt minden utasnak legalább négy órával az indulás előtt meg kell érkeznie a helyszínre. 

A légiforgalomban fennakadások várhatók, mindenkinek javasolják, hogy tájékozódjon előzetesen az utazását bonyolító légitársaságánál.