A LinkedIn HR igazgatója szerint ezek a leggyakoribb hibák az állásinterjúkon

HR2017. okt 14.Növekedés.hu

Aki munkát keres tudja, hogy az első benyomás rendkívül fontos. De a végső benyomás épp olyan lényeges. Ha azt akarod, hogy emlékezzenek rád az állásinterjú végén tegyél fel kérdéseket - mondja Brendan Browne, a Linkedn globális HR vezetője. Ha a potenciális munkavállalónak nincsenek kérdései az interjún, az komoly problémát jelent - mondja. - Nem kaphat minden kérdésre választ az ember egy 45 perces interjú során. Ha valaki kérdez, az azt jelenti, hogy figyelt az interjú közben, és szeretne többet megtudni a cégről és annak hátteréról. Browne azt állítja, ha a munkavállaló nem kérdez, az egyértelműen rontja az esélyeit. Browne szerint az interjú utolsó percei vagy nagyon megnőveli az esélyeket vagy elképesztően rontja azt. Amit azonban hanyagolni kell az első interjún, az a fizetés. "Lesz elég idő majd arra, hogy erről is szó essen." Browne úgy látja a cégek leginkább elkötelezett munkavállalókat keresnek. Persze fontos, hogy beszéljünk az anyagiakról, de nem először. Aki tőlem azonnal a pénzt kérdezi, annak azt mondom, hogy nem ez a te helyed - állítja a LinkedIn HR igazgatója. 

SIKERSZTORIK
A Google és a Facebook coach-a szerint ez kell a sikerhez
Melody Wilding viselkedés-kutató szerint azok a vezetők, akik folyamatos nyomás alatt állnak, olyan készségeket gyakorolnak, amely segítségével a legtöbbet tudják kihozni magukból és másokból.
Siker2019. ápr 14.
Tudta, hogy az isteni Michelangelo zseniális üzletember is volt?
Levélváltásaiban jellemzően nem művészetről, sokkal inkább olcsón megszerezhető birtokokról, szerencsés adásvételekről folyt a szó.
Siker2019. ápr 6.
Erről mondott le Bill Gates és Warren Buffett a siker érdekében
Amikor valakinek a sikerére gondolunk, gyakran megfeledkezünk arról, hogy annak eléréséhez mennyi erőfeszítés szükséges.
Hírek2019. feb 1.
A briteket kiléptető Michel Barnier Európa legveszélyesebb embere
A francia néppárti politikusnak nemcsak Theresa Mayt sikerült kiütnie a ringből, de eddig azt is elérte, hogy az Unió végig egységes maradjon mögötte.
Elemzések2019. ápr 12.
Jeff Bezos volt felesége lesz a harmadik leggazdagabb nő
A válás után közel 36 milliárd dollár illeti majd meg MacKenzie Bezost, az Amazon-alapító feleségét.
Hírek2019. ápr 7.
A világ 10 legjobb üzleti egyeteme – Európa beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat
Rögtön az első helyen egy európai intézmény, amely beelőzte a nagy amerikai fellegvárakat: a Harvardot, az MIT-t és a Standfordot. Ne Oxfordra gondoljunk!
Hírek2019. ápr 14.
Weiss Manfréd: a XX. század leginnovatívabb magyar vállalkozója
A csepeli mágnás báró úgy pörgette fel a magyar gazdaságot, ahogy arra azóta sem volt példa.
Elemzések2019. márc 24.