Szabadulj ki a szürkeségből! 3 tipp, amivel feldobhatod az unalmas hétköznapokat

Hírek2021. okt. 26.Növekedés.hu

Időnként mindannyiunkat beszippant a mókuskerék. Az egyforma, szürke hétköznapok sorban követik egymást, egy idő után pedig már kezdünk belefásulni ebbe az állandóságba. Az életünk teljes megváltoztatása azonban nem megy egyik napról a másikra. Az alábbi apróságokkal azonban úgy csempészhetsz némi színt a megfakult világodba, hogy nem kell mindent újratervezned, mégis érezni fogod, hogy a hangulatod pozitív irányba változik.

  1.  Újfajta kulináris élvezetek

Újra és újra ugyanazokat az ételeket főzöd, vagy mindig ugyanarról a helyről rendeled az ebédet? Itt az ideje, hogy szélesítsd a gasztronómiai látókörödet! Keress az interneten egzotikus recepteket, vagy nézd meg, hogyan értelmeznek újra egy-egy klasszikus fogást a szakácsok!

A következő bevásárlás során pedig szerezd be az eddig ismeretlen alapanyagokat és készíts olyan ételeket, amikkel még sosem próbálkoztál! Már a főzés maga is felér egy kikapcsolódással, ha pedig a végeredmény újszerű és ízletes lesz, az már csak hab a tortán! 

Hogyha nem vagy konyhatündér és kísérletezni sincs kedved, akkor pedig felejtsd el az eddigi törzshelyeidet, és legközelebb rendelj ételt egy új helyről! Ha eddig még nem tetted, fedezd fel más nemzetek konyháit: a magyaros ízek helyett adj egy esélyt például a távol-keleti vagy mediterrán fogásoknak. Az élmény még teljesebb, ha nem elvitelre kéred az ételt, hanem helyben fogyasztod, így a hely hangulata is magával ragadhat. 

     2. Friss zenei élmények

Tedd a kezed a szívedre, és válaszolj őszintén: te milyen gyakran szoktad frissíteni a lejátszási listáidat a telefonodon vagy a számítógépeden? Hogyha sokszor már a zenehallgatás sem okoz örömet, mert mindig ugyanazok a dalok ismétlődnek, akkor érdemes újakkal is megismerkedned!

Ehhez pedig nem feltétlenül kell hosszú órákat böngészéssel töltened, hiszen hol máshol lehetne naprakészebb a zenei felhozatal, mint a rádióban? Hogyha pedig szerinted a populáris, épp felkapott slágerzenéken túl is van élet, akkor hallgasd minél többet a Petőfi Rádiót az Online Rádió weboldalán keresztül! 

A csatorna műsoraiban ugyanis kiemelten nagy szerepet kapnak a (még) kevésbé ismert, ám tehetséges hazai zenekarok, akik a rádión keresztül a nagyközönségnek is bemutatkozhatnak. A Petőfin sok olyan dalt hallhatsz, amelyet más adók nemigen játszanak, ezért ha friss hangzásra vágysz az elcsépelt dallamok helyett, akkor aligha találsz jobb “lelőhelyet.” 

     3. Új hobbik

Gondold végig, mivel szoktad tölteni a szabadidőd: céltalan telefonnyomkodás, sorozatmaraton, videojátékozás és hasonlók? Nem csoda, ha gyakran unatkozol és egyhangúnak érzed a napjaid. 

Az efféle tevékenységekre szánt idődet fordítsd inkább valami hasznos elfoglaltságra, és máris sokkal produktívabban telik majd a szabadidőd! Pár ötlet: próbálj ki valamilyen új sportágat, iratkozz be a helyi könyvtárba, csatlakozz egy túraegyesülethez, vagy tanulj meg barkácsolni.(X)